globalmoto_duben_nolan




Problém s chodem motorky

  • 0

    2.6.2022 od HansSlim

    Dobrý den,

    měl bych dotaz k motorce GS500F (rok 2004, najeto přes 38 000 km).

    Stala se mi taková příhoda - po natankování plné nádrže a najetí cca 10 km při jízdě (zařazena asi pětka) mi motorka najednou přestala reagovat na tahání za plyn. V tu chvíli jsem začal podřazovat a zkoušet přidávat plyn - jediné, co se stalo, tak byl vždy výbuch ve výfuku. Takto jsem dopodřazoval do jedničky a neutrálu. Při neutrálu reagovala na plyn stejně - tak jsem ji chcípl (otáčky při neutrálu normálně držela, žádné výkyvy). Když jsem ji chtěl hned nastartovat, tak nereagovala ani na mačkání startovacího tlačítka - zároveň v pravidelném intervalu problikávaly kontrolky neutrálu a mazání (zelená a červená - vedle sebe). Poté jsem okolo ní pár minut pochodoval a zkusil jsem přepnout nádrž na rezervu. Nakonec se mi ji podařilo nastartovat (nejdříve pár sekund teda házela s otáčkami, pak se usadila do normálu). S motorkou jsem pak dojel domů cca 25 km bez žádných problémů.

    Možná zním paranoidně, ale v brzké době mám v plánu delší projížďku a mám strach, že bych kvůli tomuto někde skončil nadobro. Zároveň bych ji nechtěl nějak víc dodrbat.

    Chtěl bych poznamenat, že s motorkou zrovna začínám (najeto cca 1k km) a opravdu nemám nejmenší tušení, co by v tom mohlo být za problém - proto se ptám zde povolanějších .

    Máte někdo podobnou zkušenost? Ví někdo, v čem by mohl být problém popř. jak se provádí oprava takového problému?

    Předem mockrát děkuji za odpovědi .

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 1

    3.6.2022 od ja1

    Jestli byla nádrž plná, mohlo se ucpat vicko nebo prepad odkud se vyrovnává podtlak v nádrži, taky může být ucpaný kohoutek a nebo špatná poloha páčky kohoutku

    Doplněno:

    Ok, děkuji za odpověď.

    4.6.2022 od HansSlim

    Doplnit odpověď

  • 1

    6.6.2022 od udinar

    No nevím, ale mě to, podle popisu, zní jako problém v elektrice! Asi bych proměřil dobíjení a otestoval baterku, jestli není těsně před smrtí

    Doplněno:

    Baterku tam mám novou, ale juknu na to, děkuji za odpověď.

    8.6.2022 od HansSlim

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist