globalmoto_duben_nolan




teče víko nádrže

  • 1

    20.4.2016 od Laxly

    Ahoj, máte nějaký tip, jak přetěsnit víko nádrže? Na fóru jsem to nenašel. Víko je original bmw, ale bohužel moc netěsní. Poprvé jsem to poznal tak, že jsem po vydatnějším deštíku nemohl nastartovat. :) Posléze jsem pro kontrolu po natankování plné nádrže zatřepal motorkou a vylil přes víko tak deci. :))

    Zkoušel jsem víko rozdělat, ale nejdál jsem se dostal sem, viz fotky. K samotnému těsnění se ne a ne dostat, abych ho mohl vyměnit za větší kus, řešil to již někdo, případně jak na to dále?

    Napadlo mě přilepit na gumově těsnění další (širší, vyšší atp.. prostě pokus omyl, dokud to nebude těsnit), ale v Kalině ve Zlíně mi řekli, že je to nereálné kvůli kontaktu s benzínem, nebude to dlouho držet, benzín rozleptá lepidlo. Tedy tato varianta vypadává a musím nějak přijít na to, jak to zabezpečit...

    Díky za tipy!

    (ve fotkách již rozdělané samotné víko, respektive "trn", který jde do nádrže. Ale dále už se to tváří jako jeden kus a k tomu gumovém utěsnění pod tím červeným plastem se ne a ne dostat...)

    Fotky mi nejdou nahrát, těžko řéct, jen tak z hlavy proč.. Mám je u fotek motorky na profilu.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 0
  • 0

    22.4.2016 od AresMlok

    Gumu bych podebral šroubovákem, potom přetáhl přes červené osazení. Podle mě se jeví jako mezikruží Ono stačí, aby se vymačkala o 1 - 2 desetiny milimetru a přestává těsnit. Krom toho, že křehne a trpí mikrotrhlinami.

    Doplněno:

    Cesta na silu by sice šla, ale to nové těsnění tam budu muset dostat nějak lidsky, jinak ho poškodím.

    Navíc celé víko má vůli minimálně milimetr po dovření, takže jsem spíše uvažoval, jak rozdělat ten původní kus a těsnění vyměnit za vyšší. Nicméně ten plastový kolík se zdá slušně zalisovaný a mám strach to rozpárat šroubovákem..

    22.4.2016 od Laxly

    Doplnit odpověď

  • 0

    23.4.2016 od sullda

    To těsnění je guma, tak by měla jít přetáhnout. Jinak vypadá na fotce, že těsní. Neteče to víčkem, ventilkem ve víku? Pokud tam teda je,

    Doplnit odpověď

  • 0

    27.4.2016 od wels

    neměl jsi dole nádrž? Mě v servise po výměně napínáků rozvodů zespodu přehodili hadice a kupodivu motor šel, ale při plné nádrží mi víčkem vzlínal benál a tekl přepadovou hadičkou pod mašinu, chvíli mi to dalo to objevit. V servise se divili, že není jedno jak je to napojený......

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist