globalmoto_kveten




Soutěž o knihu Dva roky s Mongoly

Pravdivý příběh tajného agenta, který infiltroval nejnebezpečnější americký motorkářský gang.

Píše se rok 1998. William Queen má za sebou dlouhou kariéru federálního agenta spojenou s celoživotní láskou k motocyklům a nedostatkem trpělivosti s papírováním. Když „důvěrný informátor“ zkontaktoval Queenova šéfa v Kanceláři pro alkohol, tabák a zbraně a nabídl se, že seznámí agenta se sanfernandskou pobočkou motocyklového klubu Mongols (metlou jižní Kalifornie a jedním z nejnebezpečnějších gangů v Americe), chopil se Queen příležitosti, aniž by tušil, že nastartoval nejrozsáhlejší tajnou operaci uvnitř motorkářského gangu v americké policejní historii. Queen nečekal, že pronikne do klubu tak úspěšně, že se stane plnoprávným členem a posléze povýší do funkce pokladníka, kde bude mít přístup k důkazům o kriminální činnosti Mongolů. Poté co Queen strávil dvacet osm měsíců jako „Billy St. John“ – zarostlý, pivo chlastající harleyářský gangster, začal mít sám problém uvědomit si, kým opravdu je.

Během počáteční „adeptské“ etapy byl Queen vydaný na milost zfetovaným kriminálnickým psychopatům, kteří se snažili prověřit jeho charakter a oddanost. Zkoušeli ho všemi prostředky; od prodeje (a konzumace) drog přes nezákonné obchodování se zbraněmi, kradení motocyklů až po řízení aut při útěku. Později se musel osvědčit např. při sešívání obličeje mongolské „staré“ po zvlášť brutálním výprasku od jejího přítele.
Přes všechnu kriminální činnost gangu, pro který bylo plánování vražd policistů a hromadné znásilňování běžnou záležitostí, zažil Queen také skutečné, společně sdílené kamarádství. Během dlouhého vyšetřování si Queen, úplně izolovaný od své rodiny, přátel a kolegů z Kanceláře, připadal, jako by Mongolové byli jediná rodina, která mu zůstala: „Nepochyboval jsem, že tito chlapi mají Billyho St. Johna upřímně rádi a položili by za něj život. Ale neváhali by zavraždit Billa Queena.“
Dva roky s Mongoly je od prvního Queenova triku s lajnou metamfetaminu přes hrozbu s nožem na krku a přes chvíli, kdy byl ostrakizován na rodičovské schůzce kvůli svému podivnému vzhledu až po konfrontaci s odvěkými nepřáteli Mongolů – Hells Angels – dech beroucí, adrenalinem nabitá četba, která vás přivede na ulice plné nejnebezpečnějších mužů Ameriky a agentů, kteří riskují vše, aby je dostali.

www.bodyartmag.cz/book

280 stran formátu A5 + barevná příloha

Pro účast v soutěži se prosím přihlašte

Pro účast v naší soutěži je nutné se přihlásit ke svému účtu (vpravo nahoře) nebo se zaregistrovat na stránkách www.motorkari.cz. Děkujeme.
  • Jaký MC je odvěkým nepřítelem Mongols MC?
    • Outlawas MC
    • Hells Angels MC
    • Sons of Anarchy MC

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)




TOPlist