globalmoto_unor




Dalším inovovaným skútrem Yamahy je X-MAX 125

Nejmenší z rodu X-MAXů je celosvětově oblíbený skútr. Od roku 2006 se ho prodalo přes 140 000 kusů. V Yamaze nenechávají nic náhodě a pro rok 2018 připravili novou verzi, která dostane design větších bratrů. Jenom vzhledem to ale nekončí.

Kapitoly článku

X-max 125, X-max 300, X-max 400

Nově vyvinutá stopětadvacítka vyjede s dynamičtějším designem vycházejícím z větší třístovky a nedávno představeného modelu X-MAX 400. Celý skútr je včetně dvou předních světel zamračenější a agresivnější. V reflektorech se ukrývá LED technologie, na stejném principu fungují i zadní světla.

O pohodu řidičů různého vzrůstu se nově postará výškově nastavitelné plexi a řídítka, která jdou upevnit manuálně ve dvou polohách. Mezi dvěma podsvícenými kruhovými přístroji se nachází LCD displej. Praktická je pak 12V zásuvka v levé boční úložné schránce, ke které se dostanete jednoduše stisknutím tlačítka. A ani nemusíte mít klíč v zapalování. Nejmenší MAXík totiž dostal, stejně jako sourozenci, bezklíčové zapalování Smart Key. Stačí mít klíč v kapse. Všechno se pak pohodlně ovládá ovladačem pod řídítky.

Součástí standardní výbavy nového modelu X-MAX 125 je systém kontroly trakce (TCS), samozřejmostí je ABS. Brzdy dostaly o něco větší kotouče a úplně nová je i přední teleskopická vidlice motocyklového typu. Zdvihy zůstávají stejné, stejně tak i patnáctipalcové přední kolo.

Nesmíme zapomenout na nové sedlo, které má řidiči nabídnout víc pohodlí, mimo jiné díky malé samostatné opěrce. Pod sedlem se ukrývá úložný prostor, který je větší než u předchozího modelu. Vejdou se tam dvě integrálky a hledání věcí uvnitř usnadní osvětlení.

Skútr kupředu žene jednoválcový čtyřtakt SOHC o objemu 124 kubíků a umí ze sebe dostat 10,5kW při udávané spotřebě 2,7 litru. O tom, že plní EURO 4 se snad už ani nemusíme zmiňovat.

X-MAX 125 se na showroomech objeví ještě v letošním roce. Od října bude na výběr ve čtyřech dramaticky nazvaných barevných kombinacích (Radical Red, Sonic Grey, Phantom Blue, Blazing Grey).

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist