yamaha_mt09




Česká značka Trilobite rozšiřuje nabídku

To, co v roce 2012 začalo jedněmi kevlarovými kalhotami, se postupem času vyvinulo v regulérní značku motorkářského oblečení dbající nejen na styl, ale i na praktičnost a bezpečí. V současné době nabízí čtyři řady oblečení od čistě městského, přes kolekci cílící na jezdce klasických motorek, až po oblečení vhodné na delší cesty. Poslední kolekce je pak věnovaná dámám. Na svém stánku v Itálii představili novinky pro rok 2018 v čele s kompletně českými motorkářskými riflemi.

Kapitoly článku

Kalhoty

Jmenují se Ton-up a jsou současnou chloubou party lidí kolem Martina Solara z Bikers Crownu. Jejich kompletní výroba probíhá ve specializované dílně ve východních Čechách, na starosti ji mají dvě proškolené švadleny a tak není divu, že denně vyrobí pouhé 4 kusy. Kalhoty jsou ušité z džínoviny vybavené materiálem Dyneema, u kterého výrobce udává 15 krát vyšší pevnost než má ocel. Klasický střih jim propůjčuje civilní vzhled a jejich motocyklové určení prozradí až trojité šití nebo chrániče kolenou a kyčlí splňující CE Level 2.

 

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Opravdové milovníky retra určitě zaujmou nové džínové lacláče Ride´N´Roll ušité z denimu obsahujícího Corduru a Coolmax vlákna. První materiál se stará o zvýšenou odolnost, druhý o správný odvod vlhkosti. Exponovaná místa jsou opatřená kevlarem a nechybí chrániče na kolenou.

Raw Authentic jsou další džíny z kolekce Heritage a majiteli nabídnou vzhled syrové džínoviny, na které se postupem času projeví seprané a onošené vzory tak, jak se to u některých kalhot předpřipravuje už z výroby. Chrániče jsou na kolenou a kyčlích, pas je v zadní části zvýšený kvůli průvanu a klíče nebo mobil si můžete dát do jedné ze čtyř kapes.

Cenově dostupné jsou kalhoty Smart, které ale neztrácejí nic z kvalit ostatních produktů Trilobite. Džíny jsou z „obyčejného“ denimu doplněného o kevlarové podšití na zadku a kolenou a chrániči kolen. Na bocích jsou připravené kapsy na chrániče, které si můžete dokoupit zvlášť, na osobní věci je kapes pět a komfortu přispívají strečové panely na kolenech a v rozkroku.

Posledními kalhotami jsou kapsáče z řady Urban. Plátěné kalhoty jsou na kolenech a na zadku vybavené kevlarovou textilií, nechybí chrániče na bocích a kolenou, specialitou těchto kalhot je možnost odepnutí spodku nohavic. Ideální do parného léta, kdy přijedete k hradu či zámku a na prohlídku jdete už jenom v kraťasech.

Bundy

Spodní část těla máme oblečenou, teď by to chtělo něco na trup. Třeba nenápadnou bundu košilového střihu Kickstarter z voskované bavlny. Díky vyjímatelné vložce je možné v bundě jezdit celoročně, o správný odvod vlhkosti a odolnost proti nepřízni počasí se stará membrána Tri-Tex. Nechybí kevlar na exponovaných místech nebo chrániče na loktech a ramenou, bunda je vybavena i kapsou na chránič zad a reflexním páskem pro lepší viditelnost.

Z jiného soudku je vesta Genuine Vest ušitá z oděruvzdorného a voděodolného materiálu Trilobitex. Místa, která jsou nejvíce namáhaná, jsou třikrát prošitá, zajímavým řešením je odnímatelný řemínek na spodní zadní straně vesty, který můžete použít k vytvoření límce kolem krku.

Jestli první bunda má střih košile, další kus regulérní košilí je. Distinct shirt v Trilobite ušili z voskované bavlny a vybavili ji chrániči ramen a loktů. Připravena je i kapsa na zádový chránič a místa, která jsou nejvíc na ráně, jsou podšitá kevlarem. „Košiláči“ si navíc můžou vybrat i z kostkovaných polyesterových košilí Timber shirt, kterým nechybí stejná bezpečnostní výbava, navíc mají větrání v podpaží.

Poslední bundou je model Rally pro elegantní cestovatele. Třívrstvá konstrukce v sobě zahrnuje vyjímatelnou Tri-Tex membránu, termo vložku a samotnou bundu. Ta je na exponovaných místech z odolného Trilobitexu s membránou, zbytek je z voskované bavlny. Nechybí chrániče, a protože je tahle bunda cestovní, nabízí velké větrací otvory na hrudníku a rukou, devět kapes, reflexní logo a pásky v pase a na rukávech pro nastavení obvodu.

Ostatní

Úplně novým sortimentem firmy jsou pro rok 2018 hned troje rukavice. Rally a Piloter jsou spíš stylovky z kombinace kůže a džínoviny s aramidovými vlákny, rukavice Parado už to myslí vážněji a jsou vybavené chrániči na kloubech. K ježdění užijete ještě nový nákrčník, trička unosíte i v civilu.

Dámy

Pro něžné pohlaví jsou připravené nové kalhoty Chic s vnitřní stranou stehen ušitou z voskované bavlny a vnější z odolného denimu. Pro maximální bezpečnost jsou připravené chrániče, dámy jistě ocení pět kapes a oblékání jim usnadní knoflíky na spodku nohavic. Další modely už vycházejí z pánské kolekce, jako například kalhoty Smart nebo rukavice Rally a Parado.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
kopetr přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist