journeyman_brezen




Nová Honda Africa Twin už na podzim?

O nástupci legendárního endura se mluví už dlouho, ale teď se fanoušci Afriky Twin nejspíš skutečně dočkají. V rozhovoru pro italská média se na toto téma tochu rozhovořil tamní generální ředitel Hondy, a nepřímo potvrdil velký comeback. Informaci převzal i německý časopis Motorrad, který se obvykle jen tak nějakou fámou nezabývá. Tohle nevypadá na novinářskou kachnu.

Informací zatím není moc, ale podle všech dostupných má nová Africa Twin vzhledově vycházet ze speciálu Honda CRF450 Rally. Vzhledem k tomu, s jakou vervou a s jakými úspěchy se Honda před pár lety pustila do vývoje závodního stroje pro Dakar, není důvod o tom zas tak moc pochybovat. Skica, kterou otiskl Motorrad, dokonce nese podobné označení - CRF1000 Rally - které vychází z předpokladu, že jako pohonná jednotka poslouží dvouválec s objemem 900 - 1000 ccm.
Velkých cestovních endur je přitom na trhu momentálně až dost, ale drtivá většina z nich je stavěna k pohodlné jízdě po asfaltu a jenom občasným výletům do lehkého terénu. Jezdci s dobrodružnější povahou ale potřebují stroj, který zvládne i náročnější trať, a zároveň bude schopen rychlejšího přesunu po dálnici. A přesně taková by Africa Twin 2015 podle všeho měla být. Za velmi pravděpodobné se dají považovat informace o rozměrech ráfků 21" a 18" a pohotovostní hmotnosti 180 kg. Další podrobnosti nemáme k dispozici, ale jistě budou vyplouvat na povrch v průběhu roku. Pokud souhlasí i rok uvedení na trh 2015, pak bychom definitivní podobu novinkyměli znát už letos na podzim. Honda bude mít k jejímu představení hned dvě příležitosti: německý Internot a italskou výstavu EICMA.
Líbila by se vám Africa Twin tak, jak ji nakreslili v Motorradu?

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (33x):
Motokatalog.cz



TOPlist