yamaha_demo_tour




Tomáš Jenčovský na tandemu s Vláďou: 300 zatáček Gustava Havla naživo je nenahraditelným zážitkem

Jubilejní 60. ročník legendárních silničních závodů 300 zatáček Gustava Havla je doslova za dveřmi, a to je tím nejlepším důvodem pozvat ředitele závodu a předsedu AMK Hořice Tomáše Jenčovského. Co všechno uspořádání závodů na přírodním okruhu obnáší, na co se organizační tým musí připravit a co se nesmí podcenit? Na to odpoví další díl seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Co všechno obnáší funkce ředitele závodů 300 zatáček Gustava Havla
  • O přípravách závodů silničních motorek na přírodním okruhu
  • Jak důležitý je fungující organizační tým a pomoc nadšenců
  • O trati, bezpečnosti jezdců i diváků
  • Jací jezdci z domova i zahraničí se v Hořicích představí
  • O programu a doprovodných akcí jubilejního 60. ročníku
    Náš tip

    Kompletní povídání hodina třináct minut zde: jencovsky.mp3

Ředitel závodu 300 zatáček Gustava Havla a předseda AMK Hořice Tomáš Jenčovský usedl na červenou sedačku a rozpovídal se o všech možných tématech, které se závodění v Hořicích týkají. Už jako malý kluk závody sledoval a jediný ročník si nenechal ujít. Později se stal traťákem a během několika let si vyzkoušel všechny funkce, které se závody v Hořicích souvisejí. Právě proto má o všem výborný přehled a velice dobře si uvědomuje, jak moc je důležitý fungující tým a kvalitní traťáci, kteří to během závodů nemají vůbec jednoduchá. A to ani po stránce fyzické, ani psychické. Poslechněte si rozhovor, ve kterém Tomáš přiblíží, jakou nese zodpovědnost, jak velké jsou to nervy a co všechno musí během závodního víkendu řešit.

Velice důležitá je bezpečnost jezdců i diváků a asi nemá cenu připomínat, že práce s lidmi dá občas pořádně zabrat. Každoroční velká divácká návštěvnost mu dělá radost, stejně jako obrovský zájem ze strany domácích i zahraničních závodníků, a to se dá předpokládat i při letošním ročníku. Kdo letos bude v Hořicích závodit a jací zahraniční borci se představí? Na to odpoví jednak Tomáš Jenčovský, ale i „hlas“ hořických zatáček Joska Kubíček, který se v závěru rozhovoru posadil na červenou sedačku. Pokud vás závody na přírodních tratí baví a pokud se do Hořic chystáte, musíte tento rozhovor se seriálu Na tandemu s Vláďou slyšet!

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist