globalmoto_kveten




Motohouse 3/2008

Po představení nového litru od Hondy se strhla celá lavina komentářů. Skoro pokaždý se teoretické úvahy debatérů točily okolo toho, jak tahle motorka vypadá. Což je ale podle nás škoda. Ono by se mělo spíš debatit o tom, jak jede a jak je ovladatelná – protože ji Honda přece vymyslela jako dalšího vítězného superbika. A jestli se to povedlo, se dozvíte právě v tomto článku na osmi optimistických stránkách.


TEST

Moto Guzzi 1200 Sport
Paradox? Provokace? Přeskočili jsme z motorky, která byla pro skutečný sport určená, k motorce která si slovo „sport“ do názvu jen přisvojila. O čem to bude, když by si ji na okruhové závody opravdu nevzal ani jediný z nás… „No právě o tom!“ kontruje Somik, který si tenhle materiál vzal pod patronát a hodně zajímavou italskou mašinu řádně rozebral a otestoval.

PŘEDSTAVENÍ

Aprilia Shiver, Aprilia Mana
V Praze se prodává Guzzi a Aprilia v jedné prodejně. A když už jsme tam byli okounět u jedné motorky, tak jsme se rozhodli ještě chvíli zůstat. Jako jeden z hlavních taháků italského výrobce skvělých závoďáků nám byl totiž představen jeden hodně zajímavý naháč. A po něm hned ještě jeden… pořádná kanonáda. A za zajímavý peníze a všude samá technická vychytávka. Hlavně ten Shiver na nás udělal hodně dobrý dojem díky designu, zajímavá motorka.

TECHNIKA

Kawasaki vymyslela systém, který vám pomůže efektivněji vodit motorku po okruhu, a my jsme se snažili vykoumat, jak to udělala. Je to zajímavé, a přitom poměrně jednoduché řešení, které bude jistě zajímat nejednoho racing-fajnšmekra.

TEST

Yamaha YBR250
Motorka, která mohla jen a jen překvapit. Lehká, mrštná, ovladatelná – přitom s motorem, který je daleko silnější, než se papírově zdál. Dokonce jsme se na téhle motorce rozhodli i trošku cestovat, to abychom dokázali, že nepatří jen do města. Je to univerzál, pro každého, kdo se chce v poklidu povozit a nikde nevyšilovat.

DUMKA

Suzuki TL1000S
O téhle motorce se toho už taky napovídalo až moc… Důvodem byl jednoznačně podvozek, který přinesl do motocyklového průmyslu řadu novinek, jen jaksi tak trochu zapomněl správně fungovat… Proč se tohle všechno stalo a co se mohlo udělat jinak, to si přečtěte v článku, který připravila anglická redakce časopisu Bike.


PŘEDSTVAVENÍ

BMW F 800 GS
Pro mnohé nejočekávanější motorka letošního léta. Lehké enduro s řadovým dvouválcovým motorem by mělo být absolutní univerzál. Pro cesty do práce, za zábavou, na cestopis z Afriky, ale i na vyprávění z doupovského bláta. Navíc nestojí moc peněz – což znamená, že bude dostupná i pro středně solventního Čecha. Proto jsme tuhle osmistovku vzali na náš motohousí operační sál a dovolili jsme si ji maličko rozpitvat. Zajímalo nás, jestli budou všechna ta očekávání doopravdy splněna a jestli je dosažení pozice jedné ze špiček v prodejnosti skutečně věc reálná.


TEST

Harley-Davidson Sportster 883C
To „C“ v názvu znamená jakože Custom, což v praxi znamená, že se tahle motorka liší od Sportsterů hlavně nádrží a stupačkama. Pro nás to znamenalo jezdit do bezvědomí a pak to pokud možno pravdivě popsat… koupit si motorku a stát s ní před cukrárnou, to podle nás umí každý trouba. Ale dokáže tenhle Harley něco víc? Myslíme si, že otázka je v článku zcela zodpovězena.

Harley World

Představení novinek amerického výrobce na rok 2008. Hlavně protože od příštího čísla přijímáme nového redaktora, který se bude věnovat převážně takovýmto motorkám – přinášíme vám takovou malou ukázku, jak bude MH vypadat dál…

SROVNÁVACÍ TEST

Anglická redakce spřízněného časopisu BIKE se vydala testovat velké cesťáky na starý brněnský okruh. Kawasaki 1400GTR, Honda ST1300 Pan European, BMW R 1200 RT, Yamaha FJR1300 a BMW K 1200 GT se vydaly na čtyři tisíce dlouhou cestu, během které se projevilo nejedno minus. Cesta anglických dobrodruhů trvala pět dní a tihle rychlíci dokázali navštívit osm evropských států…


OJETINA

Aprilia RS250
Na začátek roku si do ojetin šoupneme jednu libůstku. Tu nejbáječnější, nejsportovnější a nejhezčí. Skoro závodní motorka od Aprilie postavená na značkách. Paráda. Jen si musíte dát na pár věcí bacha, to je jasný – jedná se totiž o dvoutakt!!!

ROZHOVOR

Jirka Čepelák
Udělat rozhovor s loňským českým motokrosovým mistrem nás napadlo, když jsme mu pomáhali nakládat do dodávky úplně novou motorku, se kterou okamžitě vyrážel testovat. Příběh kluka, který překonal nejedno zranění, dlouho se držel mezi nejlepšími piloty světa a který si dneska váží každýho závodu, kde může startovat – to je ukázkový příklad toho (hlavně pro mladší kluky), že jediný, co nikdy v životě nesmíš udělat, je něco vzdát…

SPORT

Dakar 2008
Když náš časák vysílal na nejnáročnější soutěž planety samostatný novinářský tým, ani jsme netušili, jak brzy budou kluci zase zpátky doma. Ohromná škoda jak pro závodníky samotné, tak pro nás. Z připravované exkluzivní reportáže zbyla jen tahle malá hořká vzpomínka…

ADVENTURA

Jinak pojatý silvestr. Cesta po poušti, která přinesla jeden unikát… déšť. O tom, jaké to je zastihnout uprostřed písečných planin liják a taky ještě o mnohém jiném, bude další poutavé vyprávění našeho stálého dopisovatele Filipa Webera.


NĚCO NAVÍC

Tenhle materiál jsme pracovně nazvali „MH akce“ a je to výčet toho, jak jsme uzavřeli loňskou sezonu – uprostřed našich čtenářů na dvou výborných setkáních, která jsme zrealizovali nejdříve v Liberci a pak se jednoho bouřlivého večera dočkala i Praha. Bylo to přátelské, divoké, poučné i nakažlivé zároveň… a proto jsme se o tom rozhodli informovat.
A abyste měli kompletní přehled, přidali jsme i report z jednoho utkání nás novinářů, které pro nás připravila Yamaha. Nejen nás, ale i kolegy z konkurenčních plátků uvidíte poprvé v momentech, kdy padly všechny zábrany.


Nashle za měsíc…

Titulka časopisu Motohouse 1-2/2008


V prodeji od: 1.2.2008


Cena:


  • 79,- Kč (113,- Sk)
  • Předplatné:


  • roční předplatné: 660,- Kč
  • Předplatné: www.send.cz
    Více informací: www.motohouse.cz
    Jak se Vám líbil tento článek?
    Hodnocení (0x):



    TOPlist