journeyman_brezen




Motorbike 4/2018

Chcete vědět, jaký je nový Duke 790? Nebo uvažujete o některé motorce z nesvaté trojice Ducati SCR Café Racer, Triumph Street Cup a Yamaha XSR 900? Anebo jste zvědaví, jak funguje nová Yamaha YZ450F? A co takhle Indian Scout Bobber? Pokud jste aspoň na jednu z otázek odpověděli ano, neměl by vaší pozornosti uniknout aktuální Motorbike, kde (samozřejmě krom spousty dalšího) najdete právě tyhle motorky.

Testy

Rakouský atlet
KTM 790 Duke

Dostali jsme pozvání, které se neodmítá, tedy otestovat revoluční novinku KTM, model 790 Duke. A navíc na sluncem prozářeném ostrově Gran Canaria. Jaké to bylo (a především hlavně jak nový Duke funguje nebo nefunguje) se dozvíte z obsáhlého testu, který připravil náš redaktor Jindra. A fakt se tentokrát hodně rozepsal…

Last Boy Scout
Indian Scout Bobber

Kdo nezná blockbuster z devadesátých let Poslední skaut (The Last Boy Scout), ten jako by nebyl. Jeden z nejlepších akčních filmů s Brucem Willisem v hlavní roli, film plný přestřelek, rvaček a hlavně totálně nekorektních hlášek…škoda jen, že hlavní hrdina, soukromý detektiv Joe Hallenbeck, nejezdí na motorce. Ale kdyby jezdil, byl by to tutově Indian Scout Bobber.

Návrat café racerů
Ducati SCR Café Racer vs. Triumph Street Cup vs. Yamaha XSR 900

Individualizace, tedy touha odlišit se od většiny, přitahovala lidstvo snad odjakživa. Pračlověk si ozdobil kyj a vymaloval jeskyni, Indián ozdobil čelenku orlími pery (čímž potupil souseda, který měl čelenku pouze z per holubích, čili v té chvíli naprosto trapnou), Viking nasadil na helmu rohy a nedbal posměšků závistivých kolegů, že díky tomu vypadá jako vůl. No a motorkáři se pustili do přestaveb svých strojů.

Elektrická ladička
Yamaha YZ450F

Zaznamenali jsme, že elektrické motorky jsou na vzestupu. Gas Gas vyjel s první elektrickou trialkou, KTM má elektrického „frýrajda“, český Kuberg dělá dětské elektrické motárdy, Alta frčí v Americe...o Tesle ani nemluvě. Pro nás je ale asi nejzajímavější novinkou to, s čím přišli ze země vycházejícího slunce (hrozné klišé). Yamaha YZ450F má elektrický startér! Z čeho jsme ale ještě více unešení, je aplikace na managment motocyklu. Ano, teď ten telefon už z ruky nedáme nikde...

Párty pro starší a pokročilé
Suzuki GSX-R 2005

Znáte ten pocit, kdy zatoužíte po něčem, co bylo symbolem vašeho dospívání nebo to naplňovalo vaše představy o dokonalosti v době, kdy jste ještě věřili, že něco jako dokonalost existuje?
Hodně z nás má díky tomuhle snu v garáži, případně v obýváku, nějaký totálně ujetý retro, nad kterým si ostatní s mírnou shovívavostí plácaj na čelo, protože je jízda na tom náročná na techniku, podvozek, plyn ani brzdy nic neodpustí a jezdec je prakticky pořád jednou nohou v pangejtu. Možná i proto je tak obdivujeme…

Rychlý fešák
Piaggio Beverly 350ie ABS/ASR Sport Touring

Málokdy se povede dát stroji tak trefné jméno, jako je tomu v případě skútru Beverly. Elegance a luxus, které má většina z nás spojena se sídlem celebrit Beverly Hills, z něj totiž doslova kapou. Natolik, že mu odpustíte i poněkud vyšší cenu. Možná.

Královská jízda
CF Moto Gladiator X850 V-Twin EPS

Na nového Gladiatora X850 V-Twin EPS se netrpělivě čekalo. Jak dopadlo v praxi spojení umění techniků v Hangzhou a designerů z rakouského studia Kiska? Tak přesně tohle jsme vyrazili zjistit jednoho březnového odpoledne. Počasí mírně nad nulou, sem tam fouknul studený vítr, sluníčko také vypadalo, že při troše štěstí vykoukne jen občas… no, atmosféra ne zrovna příznivá pro jakýkoli pozitivní verdikt. Holt se Gladiator X850 musel spolehnout sám na sebe a ukázat, co že to v něm vlastně vězí.

Dlouhán
Access 850i LT EPS 4x4

Krásná, nablýskaná bílá čtyřkolka v prodloužené verzi na redakční testování. Pro člověka, který doposud neodrostl některým dětským návykům, včetně nesporného talentu všechno během pěti minut uvést ze stavu „čisté“ do stavu „špinavé jako prase,“ celkem slibný začátek dne.

To by tedy byly testy, ovšem Motorbike není jen o nich, takže co dalšího? Krom reportu z tradičních dvou českých a jedné slovenské motovýstavy jsme si pro vás připravili pár rozhovorů se známými osobnostmi motocyklového světa, Techmánii na téma nabíječky (samozřejmě elektro :o), aktuality, Toolbox, Hall of Fame, redakční produktové testy, soutěže atd. atd. …a samozřejmě sportovní reportáže přímo z míst dění, ať už jde o MotoGP, WSBK, MXGP, speedway nebo třeba OffROAD Maraton.

Ale konec řečí, nebudeme se v tom dál pitvat - prostě jako pokaždé jsme nic neodflákli, nic nikde neopsali a připravili pro vás časák, který se vám (jak doufáme) bude opět líbit!

Motorbike 4/ 2018 vychází ve středu 4. dubna 2018 (v distribuci od 6. 4.2018)
Plná, nijak neomezená verze Motorbike, je k dispozici samozřejmě i v elektronické podobě a to na:
https://www.alza.cz/media/motorbike-d2171674.htm?o=1 nebo http://www.floowie.com/cs/vyhledavani/?search=motorbike&where=text

Tištěné předplatné je možné objednat prostřednictvím e-mailu: predplatne@motorbike-czech.cz. Neuteče vám tak už žádné číslo Motorbike.
Více informací na: http://www.motorbike-czech.cz nebo na https://www.facebook.com/casopismotorbike/.
Najdete nás i na Instagramu - @motorbikemagazin

Cena: 89,- Kč

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist