globalmoto_duben_nolan





Téma: Zasírači vláken
9.11.2010 v 21:18
Zasírači všech vláken spojte se!!!

To se to tady pěkně zasírá!


Naposledy editováno 10.04.2012 18:53:53

Blokovaní uživatelé: eMnatřetí

Zasírači vláken

2.5.2023 v 11:44 | Nahoru | #25411
Dlabanec na taléřku je prostě aspoň nějaká jistota že Třeba v tom že neumřeme hlady

Zasírači vláken

2.5.2023 v 12:26 | Nahoru | #25412
Tak pokud jde o žrádlo, tak hlad je nejlepší kuchař.

Zasírači vláken

2.5.2023 v 22:35 | Nahoru | #25413
Žrádlo má bejt radost jak pro kuchaře, tak i pro jedlíky. Jinak to je napikaču.

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

3.5.2023 v 01:08 | Nahoru | #25414
No , ale v některých hospodách radost už odešla.

(reakce na) Zasírači vláken

3.5.2023 v 01:23 | Nahoru | #25415
Massakra> Jednoduchý. Odejdu taky

2 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

3.5.2023 v 09:55 | Nahoru | #25416
Massakra - To jako že odešli kuchaři anebo nejsou jedlíci?

(reakce na) Zasírači vláken

3.5.2023 v 10:53 | Nahoru | #25417
Bimbam> Jakože chuť jídla je jak ze zavodní jídelny.

(reakce na) Zasírači vláken

4.5.2023 v 06:19 | Nahoru | #25418
Bimbam> Spíš vaří hrozně jak psal Codo, tak na pikaču. A tím pádem tam přestanou chodit lidi. Navíc někdy ta cena toho jídla je neadekvátní ke kvalitě, takže až moc předražená. Tudíš nemám v takové hospě co pohledávat.

Zasírači vláken

5.5.2023 v 08:13 | Nahoru | #25419
Včera jsme měli takové posezení s lidima z práce v hospodě - tož jsme si dali něco na zub kdo co chtěl a taky něco na žížeň. Sice jsem plánoval že si dám řízek jenže jsem zjistil že mají tatarák. Tož to bylo jasný. vyhrál tatarák. A k tomu na žízeň třináctku nefiltrovanýho "gambrihnusu" a musím říct že to nebylo hnusný, to pivo. Byli tam i tací, co si dali plzeň, pak ochutnali od někoho tu třináctku gambáč a plynule na ni přešli - prej je to dokonce lepší než dvanáctka Prazdroj .

Zasírači vláken

5.5.2023 v 08:32 | Nahoru | #25420
Tak tu jsem ještě neměl a co se týče toho jídla, tak bych se asi rozhodl stejně.

Zasírači vláken

9.5.2023 v 11:23 | Nahoru | #25421
Až půjdeš na pivo, tak si tu třináctku nefiltrovanej Gambrinus ( tuším že bylo polotmavý ) klidně dej jestli o ni zakopneš. Jsme se o tom ještě bavili dneska ráno v práci a všichni pivaři docela svorně tvrdili že je to pivo velice příjemně překvapilo. A na rozdíl ode mě jsou to fakt pivaři co mají řádně vylitý vany škopkama

Zasírači vláken

9.5.2023 v 11:40 | Nahoru | #25422
Jak narazím na ní, tak hned koštnu

Zasírači vláken

9.5.2023 v 15:48 | Nahoru | #25423
To já bych spíš ten řízek, ale ten Gambáč....to zní zajímavě. Akorát se obávám, že to budou málokde točit.

Zasírači vláken

10.5.2023 v 06:39 | Nahoru | #25424
Ale ochutnat je třeba a pak se uvidí.

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

11.5.2023 v 09:46 | Nahoru | #25425
PaMi - tady ve Svinibrodu to maj v normální hospodě na sídlišti, žádnej spešl podnik, točí tam Kozla 11, Prazdroj 12 a ten Gambáč 13-ku.

Zasírači vláken

11.5.2023 v 09:51 | Nahoru | #25426
Tak holt už jste dál.
Budu si muset počkat teda

(reakce na) Zasírači vláken

11.5.2023 v 15:25 | Nahoru | #25427
Bimbam> Tak vidíš, a tady v civilizovanejch zemích ani ťuk.

Zasírači vláken

12.5.2023 v 05:54 | Nahoru | #25428
Neboj ono to přijde a pak si dáme do "buňáčku"

Zasírači vláken

12.5.2023 v 06:38 | Nahoru | #25429
Nevím proč, ale tady v JH až na skromné vyjímky jedou Svijany, Kozel a Radek. Ne že bych měl něco zásadního proti, ale ta diverzita tady chybí.

Zasírači vláken

12.5.2023 v 06:52 | Nahoru | #25430
Tak u nás jak kde. I tu byla hospoda kde točili Staropramen, ale lidi tam přestali chodit.

Zasírači vláken

12.5.2023 v 11:55 | Nahoru | #25431
PaMi - Svijany mi docela chutnají, Kozla taknějak přetrpím ale Radegasta nedopiju ani třetinku. Nemám nic proti Nošovicům, ale to pivo je na mně moc hořký. Tuhle jsem náhodně našel doma plechovkový pivo co u nás zapomněli mladý když táhli z hasičskýho plesu. Už dvakrát Lucce vypadlo z ledničky , omladina se u nás zastaví tak možná na Miguláše, tož jsem se na to koukal a zkusil to otevřít pro jistotu venku - jsem si říkal že to po těch pádech bude natakovaný jak šampus. Kupodivu nebylo. A bylo to černý nymburský což jsem zjistil až když jsem to nalil do sklenice. A moc jsem si pochutnal. Já na černý chodíval ke Flekům, pak když už tam bylo neúnosně cizinců a furt plno a draho tak jsem začal chodit ke svatýmu Tomášovi na Malou Stranu. Časem i tam nalezli cizáci s průvodcema a člověk si neměl kam dřepnout. Tož jsem začal chodit k Černýmu volovi na Pohořelec, když tam taky začali točit černý ( branický ) a měl jsem to tam vlastně nejblíž, poněvadž jsem bydlel na Novým Světě. Pět minut pěšky do hospody - to bylo skoro jak na dědině kde je to všude blízko a všecko "za rohem".

Zasírači vláken

12.5.2023 v 12:06 | Nahoru | #25432
U nás je to dost opačně - Svijany už lidi nepijou, z luxusního piva se postupem času stala současná bezpohlavní prapodivná močka, ani přechlazený se nedá. Kozel totéž, ale Radouš je u nás hodně "v kursu", takový fajn vyrovnaný pitelný pivo.
Obecně to ale pivovary už s tou hořkostí začaly přehánět. Hořký mám rád, ale někdy je ta chuť některých piv už jen primárně o hořčině a to si můžou nacpat někam.

Naposledy editováno 12.05.2023 12:07:14

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

12.5.2023 v 12:12 | Nahoru | #25433
A v Jindřichohradci není žádnej místní pivovar? Já mám dojem že se tam dřív něco vařilo. Regent?

Zasírači vláken

12.5.2023 v 12:29 | Nahoru | #25434
Když jsme u těch piv, chodívá k nám na hraní sládková z místního - nymburskýho - pivovaru. A tož jsme jednou u cigára před hospodou o pauze dali řeč a já se ptal čímpak to je, že některý pivo má na člověka proháněcí oučinek, zejména když si ho dá náhodně někde a předtím ho nepil. Klasickej příklad bylo pro mě kutnohorský pivo Dačický. Anebo Starobrno. Tomu Dačickýmu se přezdívalo na kolínsku "kutnohorský slzy" páč když si to někdo nezvyklej dal, fungovalo to jak karlovarský prameny ochutnaný ve větší míře. Vysvětlila mi to takhle - ne že by to pivo bylo udělaný blbě nebo hospoda měla trubky v bordelu. Všechno je to prej o kvasinkách, který se při výrobě piva používají. Jsou čtyři druhy kvasinek které se v našich zemích používají a samozřejmě při výrobě jich nějaká část přejde i do hotového piva kde mají také asi vliv na chuť a já nevím co ještě ale hlavně pak mají vliv na to jak se chovají střeva. No a střeva nezvyklá na nějaké kvasinky reagují zrychleným průchodem tráveniny. A právě třeba ten pivovar Lorec v Hoře ( v současnosti je zavřený a kutnohorské pivo se dle lorecké receptury vaří jinde) a brněnský pivovar používají jeden a tentýž druh těch pivních kvasinek - které ale okolní pivováry neužívají, užívají jiné dle své receptury.

Zasírači vláken

12.5.2023 v 12:36 | Nahoru | #25435
JPechy - a to se docela hodně divím, že tam u vás kousek od Plzně, nebo rozhodně blíž Plzni než je Svinibrod, ten gambáč nemají. Tady a v okolí třeba většina hospod má místní Postřižinské - čili nymburské pivo a k tomu ještě nějaké jiné ( Kozel, Gambáč, Prazdroj, Krušovice, Krakonoše, Svijany, Staropramen viděl jsem i Zlatopramen a Měšťana ).

Zasírači vláken

12.5.2023 v 12:38 | Nahoru | #25436
Zjistím

(reakce na) Zasírači vláken

12.5.2023 v 16:35 | Nahoru | #25437
Bimbam> To je Třeboň.

1 reakcí na tento příspěvek Zasírači vláken

12.5.2023 v 17:54 | Nahoru | #25438
No a proto nepiju pivo

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zasírači vláken

12.5.2023 v 18:47 | Nahoru | #25439
niki19> Černé bys mohla. To je zdravé.

(reakce na) Zasírači vláken

13.5.2023 v 23:42 | Nahoru | #25440
PaMi> Já myslel že černé není pivo.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist