Tedy jak máte rádi/y steak? Rare, medium, well done? Z jakého masa? Co k němu?
Díky tomuto vláknu jsem udělat v oblasti steaků obrovský pokrok. Steaky už nedělám ve friťáku, ale na pořádně steakové pánvi a dávám si hezky záležet. Taky jsem zjistil, že docela dobré maso na steaky prodávají v Makru, tak už nejsem odkázán jen na roštěnou. Obzvláště jsem si oblíbil rib eye, protože je šťavnatější. A taky je asi o pajsku na kile levnější, a to potěší :o)
Na druhou stranu T-bone stojí v tom Makru asi 500 kč za kilo, a to nepotěší...
Naposledy editováno 03.02.2010 20:00:57
1 reakcí na tento příspěvek Jak na steaky
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky
zelda>Chlapci nestačím se divit, jsem z oboru a steak z friťáku je považovaný za vyložené barbarství a každému kdo tohle dělá by měli useknout ruce...
blablabla... v profi vybavené hospě je to něco jiného... taky si dávám steak jenom tam, kde vím, že ho umí udělat. Ale nadoma, pokud se člověk na to spešl nevybaví, je friťák velmi přijatelná alternativa - tuhle jsme tu měli debatu o guláši, kde já naopak "ostře kritizoval" zahušťování guláše moukou - to zas pro změnu dělají v hospodě, a takže dobrý guláš si člověk připraví jedině sám.
Na friťáku je špatné akorát to, že je to friťák - takový symbol českého maloměšťactví - ale když se to vezme kolem a kolem, ten steak se v něm má docela dobře - velice rychle se ze všech stran zatáhne, takže je uvnitř opravdu nádherně šťavnatý
(a samozřejmě - kdyby mi dali v hospě steak z friťáku, tak budu vědět, že ten olej má několikrát překročený počet kilometrů doma si to udělám na čerstvém...)
a omáčkám na steak já neholduju vůbec....
Naposledy editováno 23.10.2009 22:32:40