globalmoto_duben_nolan





Téma: kuchaři : dotaz- utopence
 
15.10.2009 v 18:33
Mám takový dotaz. POtřebovala bych naložit utopence,ale jaksi nemám do čeho a zavařovačky seženu až po víkendu, ale kvůli délce uložení bych potřebovala nakládat už teď. Je možné naložit do něčeho jiného? třeba do hrnce nebo nějakého plastového válu a až za pár dní přendat/přelít do menších sklenic ? Nezkurvim to tim?

Případně přidávejte vychytávky na nakládání? (já přídávám do řezu špekáčku chilly papričky a dává to tomu grády)
Předchozí
1 2
Následující

kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 18:34 | Nahoru | #1
Myslim, ze se to nezkazi

1 reakcí na tento příspěvek kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 18:41 | Nahoru | #2
......"naložit" je možno do všeho.........hodně česneku a cibule a octa a pepře

1 reakcí na tento příspěvek kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 18:45 | Nahoru | #3
Nazdarek paní,
člověče já nakládám, ale vždy do skla .. takže neporadím ..

Ale ať se Ti vydaří ... mám zrovna naloženo .. kurnik teprve ale týden .. uáááá

kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 18:46 | Nahoru | #4
ouu jsem dostal chut....

4 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 18:47 | Nahoru | #5
ksara> tak tý den je krajní mez, ne? to už teoreticky možeš :-p

(reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 18:49 | Nahoru | #6

2LEKO>......"naložit" je možno do všeho.........hodně česneku a cibule a octa a pepře



no já nevim, právě jestli v tom nehraje roli že se to zadeklovává ještě teplé, jestli se tam neudělá nějakej podtlak, nebo tak něco, kvuli čemu se to nekazí, a tim že bych to přelívala, tak to zničim.. ale asi je to cypovina

kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 18:49 | Nahoru | #7
fallen> si zajdi někam do hospody, to mají snad všude, ne? ;)

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 18:50 | Nahoru | #8

Anitchka>ksara> tak tý den je krajní mez, ne? to už teoreticky možeš :-p



........když je chuť,tak to "sežerem" druhý den!

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 18:52 | Nahoru | #9
2LEKO> to přece ještě nemůže vubec chytnout tu chuť? a co stim podtlakem teda? nic? můžu normálně do hrnce teda? :)

(reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 18:56 | Nahoru | #10

Anitchka>2LEKO> to přece ještě nemůže vubec chytnout tu chuť? a co stim podtlakem teda? nic? můžu normálně do hrnce teda? :)



.....to je pravda,ale jak jsem psal ,když je chuť!
.....a s tím "podtlakem"........já osobně to ze začátku lehce "promíchávám",jako je pootočit nebo přeskládat,aby se "lák" taky promíchal a ty utopenci "nasávaly"!

.......prostě se s tím "pomazlit"!

Naposledy editováno 15.10.2009 18:56:33

kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 18:56 | Nahoru | #11
zajeď na orlík, jestli tam ještě něco zůstalo, ty už budou stopro

1 reakcí na tento příspěvek kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 18:57 | Nahoru | #12
radši bych to dal asi do toho plastu, protože ten ocet by mohl začít reagovat s tím kovem v hrnci.

(reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 18:58 | Nahoru | #13

Anitchka>ksara> tak tý den je krajní mez, ne? to už teoreticky možeš :-p



No joooo ale to bude až zítraaaa
Ne já si počkám na půlku třetího .. to je pak kumšt jak sviňa ...

1 reakcí na tento příspěvek kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 19:00 | Nahoru | #14
kdyz sme u toho nemate nekdo nejakej perfekt overenej recept na utopenca ?? :D

(reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 19:07 | Nahoru | #15

Bender>kdyz sme u toho nemate nekdo nejakej perfekt overenej recept na utopenca ?? :D



Utopenci
Ingredience
1,2 kg libových párků,3 - 4 cibule,celé nové koření, celý pepř,bobkový list
Nálev:0,75 l vody,0,25 l octa,3 lžičky soli,6 dkg cukru,10 tabletek cukerinu

Postup
Nejdřív připravíme nálev.Všechny uvedené suroviny vaříme 10 minut.Párky oloupeme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky.
Skládáme na těsno do sklenice střídavě s kolečky cibule,občas vhodíme pár kuliček koření a bobkový list.Zalejeme vychladlým nálevem,pevně uzavřeme nádobu a necháme nejméně týden v ledničce uležet.

.....může se ještě trochu oleje a popřípadě papriky a česnek

Naposledy editováno 15.10.2009 19:09:20

kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 19:13 | Nahoru | #16
za 14 dní dej vedet, stavim se

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 19:21 | Nahoru | #17
Anitchka> Hele dovezu ti zitra zavarovacek plnej pytel, ale chci pak deset dobrejch utopencu.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 19:22 | Nahoru | #18
Dawe02> zítra uz budu na chate :) ale muzem s edomluvit, ja jich nekdy udela hafo a klidne se stav.. a nebo treba k Rodovi, nejspis mu jich par dam

1 reakcí na tento příspěvek kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 19:23 | Nahoru | #19
ja uz mam nalozeno asi 3 tejdny... chci si je odvest do Liberce na koleje a vzdycky na ne zapomenu .. holt budou vostry

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 19:31 | Nahoru | #20
VojtasDR> ty máš vůli jak sviň, tři tedjdny bych nevydržela

(reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 20:18 | Nahoru | #21

mmks>radši bych to dal asi do toho plastu, protože ten ocet by mohl začít reagovat s tím kovem v hrnci.



jako jak?

(reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 22:24 | Nahoru | #22

Anitchka>VojtasDR> ty máš vůli jak sviň, tři tedjdny bych nevydržela


nevim co to tam pises o jednom tydnu nahore....3 tydny az mesic-minimum!!!

kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 23:01 | Nahoru | #23
Já dávám špekoně rozřízlé zčásti napodél, naplněné cibulí.do čehokoliv(mám kameninovou nádobu), zaleju lákem na okurky, příp. přidám feferonku.Pepř a další si dává každý podle chuti.Jen vydržet to nesežrat aspoň týden .

(reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 23:03 | Nahoru | #24
Anitchka> skoda, mohlas mit sklo. Ale ja se pro ty utopence vazne stavim!

kuchaři : dotaz- utopence

15.10.2009 v 23:07 | Nahoru | #25
po vasnive debate s luciaskou sme se shodly ze ty plastovy pixly by mely bejt v pohode..poradne zadeklovat a neprendavat:)

3 reakcí na tento příspěvek kuchaři : dotaz- utopence

16.10.2009 v 00:34 | Nahoru | #26
tak slo se našlo do menších přerozdělím pozdějc... tady to je:



Dawe> jako za mnou, nebo za Rodem? ale obávám se, že tuhle várku už nestihneš, budu to přerozdělovat kámošům na narozky

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

16.10.2009 v 07:07 | Nahoru | #27

Anitchka>tak slo se našlo do menších přerozdělím pozdějc... tady to je:



Dawe> jako za mnou, nebo za Rodem? ale obávám se, že tuhle várku už nestihneš, budu to přerozdělovat kámošům na narozky



Týýý voe mňam!!!Nepatří ta fotka ale do jiného vlákna?Autentický sexy fotky myslím...

(reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

16.10.2009 v 07:22 | Nahoru | #28

Anitchka>VojtasDR> ty máš vůli jak sviň, tři tedjdny bych nevydržela



to neni vule, to je debilita protoze vzdycky kdyz odjizdim, tak je takovej frkot, ze na ne zapomenu

(reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

16.10.2009 v 10:00 | Nahoru | #29

Proky_6>Týýý voe mňam!!!Nepatří ta fotka ale do jiného vlákna?Autentický sexy fotky myslím...



asi máš pravdu

(reakce na) kuchaři : dotaz- utopence

16.10.2009 v 10:03 | Nahoru | #30

Anitchka>tak slo se našlo do menších přerozdělím pozdějc... tady to je:





.........kvalitně a esteticky!
Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist