skutečně se jedná o vepřové sádlo. Od té doby, co nás opustili dědové a babičky co pěstovali prase doma jsem na pořádné a dobré sádlo nenarazil. Asi 15 let jsem to řešil, že jsem v malém a dobrém řeznictví koupil syrové sádlo a doma vyškvařil. Nejdřív to bylo nějaké řešení, ale teď mi připadá stále méně chutnější (nevím jestli nepřicházím o chuť ) a dokonce jsem jednu várku vyhodil - smrdělo. Tak jsem rezignoval a chci koupit nějaké hotové v obchodě.
Asi bude taky stát za prd, ale budu to mít alespoň bez práce. A teď se ptám vás, který taky zbožňujete krajíc dobrého chleba namazaného sádlem, s hořčicí, s cibulí, s Magi, prostě s čímkoliv, zda máte nějaké vytipované, které vám chutná. Prostě dobrou radu: kup to a to, je to docela poživatelné. Dík za rady a zkušenosti.
3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Sádlo
Ne, ze bych ho denne musel bastit, ale taky to mam k cerstvemu pecivu a s paprikou rad (s cibuli ani ne).
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Sádlo
Škvařím hezky pomaličku, pár hodin to vezme a musí se to hlídat a míchat. Výsledkem je voňavé sádlíčko a škvarková pomazánka. Pár škvarků vždy padne hned teplých ale bacha na žlučník, tomu se to moc nelíbí
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Sádlo
SLEEPER píše: dafikk> Kde se to da v Brne poridit kvalitni, chutne sadlo?
Ne, ze bych ho denne musel bastit, ale taky to mam k cerstvemu pecivu a s paprikou rad (s cibuli ani ne).
Jak jsem tu uváděl - Jatka Borotice. Mají 2 podnikové prodejny i v Brně (Purkyňova 35 a Loosova 1). Pokud budou mít škvarkovou pomazánku nebo škvarky, tak je vem také.
Jinak souhlasím s Dafikkem, že dobré sádlo má i Sláma. Koupíš ho ve většině samoobsluh Brněnka.
Já mám nejraději následující kombinaci:
Čerstvý chleba z Bílovic nad Svitavou + Sádlo Borotice. Na to nakrájím na knoflíčky česnek a to celé posypu solí, pepřem a mletou paprikou. Mňamka jako z Mimáče.
dafikk píše: U nás má dobré sádlo místní řezník. Někdy je tmavší,asi jak se někdo zapomene u škvaření,ale bývá dobré. Další zdroj je od kolegy z práce. Jeho manželka peče chleba se škvarkama,které si sama škvaří. Takže sádla je dost
Chleba se škvarkama? Hned bych ho pocháloval .. Škvarkový placky bych taky dal .. A můžu večeřičku na novo .....
Naposledy editováno 11.04.2019 21:51:04
FILODENDRON píše: Jak jsem tu uváděl - Jatka Borotice. Mají 2 podnikové prodejny i v Brně (Purkyňova 35 a Loosova 1). Pokud budou mít škvarkovou pomazánku nebo škvarky, tak je vem také.
Jinak souhlasím s Dafikkem, že dobré sádlo má i Sláma. Koupíš ho ve většině samoobsluh Brněnka.
Já mám nejraději následující kombinaci:
Čerstvý chleba z Bílovic nad Svitavou + Sádlo Borotice. Na to nakrájím na knoflíčky česnek a to celé posypu solí, pepřem a mletou paprikou. Mňamka jako z Mimáče.
Tak to já jsem si minule ukápnul do trenek z následující bašty: Čerstvě upečený,škvarkový chleba od manželky mého kolegy,na ještě vlažný chleba jsem máznul to vyškvařené sádlo z těch škvarků v tom chlebu,osolené mořskou solí,posypané šnytlíkem ze zahrádky a k tomu sem tam přikousl ředkvičku od tchána ze skleníku
Žeru....žeru...najednou čučím a půl bochníku je v pr....snězený
Také miluji čerstvý chleba,namazaný máslem (když je z nějaké farmy,tím líp),posolený a vytáhnu si ze země 3-4 pěkné mrkve Taky labůžo!!! Taková letní,odlehčená verze,chleba se sádlem