bmw_r1300gs_cartec





Téma: Sádlo
10.4.2019 v 21:52
Nazdar chlapy,
skutečně se jedná o vepřové sádlo. Od té doby, co nás opustili dědové a babičky co pěstovali prase doma jsem na pořádné a dobré sádlo nenarazil. Asi 15 let jsem to řešil, že jsem v malém a dobrém řeznictví koupil syrové sádlo a doma vyškvařil. Nejdřív to bylo nějaké řešení, ale teď mi připadá stále méně chutnější (nevím jestli nepřicházím o chuť ) a dokonce jsem jednu várku vyhodil - smrdělo. Tak jsem rezignoval a chci koupit nějaké hotové v obchodě.
Asi bude taky stát za prd, ale budu to mít alespoň bez práce. A teď se ptám vás, který taky zbožňujete krajíc dobrého chleba namazaného sádlem, s hořčicí, s cibulí, s Magi, prostě s čímkoliv, zda máte nějaké vytipované, které vám chutná. Prostě dobrou radu: kup to a to, je to docela poživatelné. Dík za rady a zkušenosti.

Sádlo

10.4.2019 v 22:06 | Nahoru | #1
Moje zkušenost je, že v bězném obchodě ho v poživatelné formě neseženeš. Mám kamaráda co jednou za čas zabíjí domácího přeštíka a to je top sádílko. Další ucházející jsou ze stánku s uzeným a klobásou od bratrů slováků. Nebo pátrej v okolí u vyhlášených řezníků. Viz třeba Franc v Hustopečích.

Sádlo

10.4.2019 v 22:18 | Nahoru | #2
Máš to sice z ruky, ale po všelijakých zkušenostech už kupuji sádlo jenom tady:

Jatka Borotice

Sádlo

11.4.2019 v 09:04 | Nahoru | #3
Kupujeme sádlo přímo ve výrobně masa a uzenin v Lešanech, ZD Vícov tam má svou prodejnu, vždycky čerstvé, a vždycky spokojenost...

Sádlo

11.4.2019 v 09:30 | Nahoru | #4
Kupuju od nejakejch farmaru a je I docela dobry, to bude asi regionalni vec, dneska tech farmarskych trhu a prodejen je docela dost

2 reakcí na tento příspěvek Sádlo

11.4.2019 v 09:40 | Nahoru | #5
U nás má dobré sádlo místní řezník. Někdy je tmavší,asi jak se někdo zapomene u škvaření,ale bývá dobré. Další zdroj je od kolegy z práce. Jeho manželka peče chleba se škvarkama,které si sama škvaří. Takže sádla je dost

Sádlo

Skvělá odpověď, děkuji! 11.4.2019 v 09:47 | Nahoru | #6
Kdybys jel někdy přes Nymburk, tak na Boleslavské ulici, kousek za náměstím je řeznictví a jídelna u Řeháků - mají tam dobré vlastní sádlo - voní i chutná. Chleba se sádlem a cibulí díky tomu jím stále rád. Ještě mívají dobré sádlo tam, kde mají prodejnu Maso Třebovle - co vím tak jsou v Nymburku na Zálabí, jsou i v Kolíně, jestli jsou i ještě někde blíž k Pardubicím nevím.

3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Sádlo

11.4.2019 v 09:47 | Nahoru | #7
dafikk> Kde se to da v Brne poridit kvalitni, chutne sadlo?
Ne, ze bych ho denne musel bastit, ale taky to mam k cerstvemu pecivu a s paprikou rad (s cibuli ani ne).

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Sádlo

11.4.2019 v 09:58 | Nahoru | #8
SLEEPER> V Tuřanech u Bubly,popř. Chrlice u Tučka (nemívá ale pokaždé svoje). Ale mě třeba chutná i sádlo od Slámy z Velké Bíteše

(reakce na) Sádlo

11.4.2019 v 10:05 | Nahoru | #9
dafikk> ok, diky za tip. Az pojedu kolem stavim se.

Sádlo

11.4.2019 v 10:43 | Nahoru | #10
kupuji od známého, co dvakrát ročně udělá várku domácích paštik a sádla, kupuji to od něho pokaždé do zásoby a max. spokojenost

Sádlo

11.4.2019 v 14:27 | Nahoru | #11
ještěže to u nás nemusím řešit, tady valí domácí zabíjačky dodnes

Sádlo

11.4.2019 v 15:40 | Nahoru | #12
V řeznictví CHODURA koupím 3 kg sádla a škvařím sám. Vždy ve slušné kvalitě, kámoši v klubu si olizují prstíty a ptají se kdy bude zase.
Škvařím hezky pomaličku, pár hodin to vezme a musí se to hlídat a míchat. Výsledkem je voňavé sádlíčko a škvarková pomazánka. Pár škvarků vždy padne hned teplých ale bacha na žlučník, tomu se to moc nelíbí

Sádlo

11.4.2019 v 16:29 | Nahoru | #13
Kvalitní sádlo lze získat i zadarmo


Naposledy editováno 11.04.2019 16:35:10

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Sádlo

11.4.2019 v 17:36 | Nahoru | #14

SLEEPER píše: dafikk> Kde se to da v Brne poridit kvalitni, chutne sadlo?
Ne, ze bych ho denne musel bastit, ale taky to mam k cerstvemu pecivu a s paprikou rad (s cibuli ani ne).



Jak jsem tu uváděl - Jatka Borotice. Mají 2 podnikové prodejny i v Brně (Purkyňova 35 a Loosova 1). Pokud budou mít škvarkovou pomazánku nebo škvarky, tak je vem také.

Jinak souhlasím s Dafikkem, že dobré sádlo má i Sláma. Koupíš ho ve většině samoobsluh Brněnka.

Já mám nejraději následující kombinaci:

Čerstvý chleba z Bílovic nad Svitavou + Sádlo Borotice. Na to nakrájím na knoflíčky česnek a to celé posypu solí, pepřem a mletou paprikou. Mňamka jako z Mimáče.

(reakce na) Sádlo

11.4.2019 v 18:54 | Nahoru | #15
FILODENDRON> Uplně mi tečou sliny

Sádlo

11.4.2019 v 19:12 | Nahoru | #16
Kupuju sádlo od známýho, když zabíjí domácího pašíka. Ten blázen jej nechce , takže ho beru já a pak si ho i sám vyškvařím... To je pak mńamka...

Sádlo

11.4.2019 v 19:54 | Nahoru | #17
volové , ste mi udělali chuté , jdu si namazat chleba a cibuli na to , akorat že budu dneska spat v obývaku , ale prdim na to , jdu

edit a sadlo mam doma škvařené

Naposledy editováno 11.04.2019 19:54:43

1 reakcí na tento příspěvek Sádlo

11.4.2019 v 21:30 | Nahoru | #18
Možná se to prase přestalo pěstovat, ale začalo chovat.

(reakce na) Sádlo

11.4.2019 v 21:47 | Nahoru | #19

dafikk píše: U nás má dobré sádlo místní řezník. Někdy je tmavší,asi jak se někdo zapomene u škvaření,ale bývá dobré. Další zdroj je od kolegy z práce. Jeho manželka peče chleba se škvarkama,které si sama škvaří. Takže sádla je dost


Chleba se škvarkama? Hned bych ho pocháloval .. Škvarkový placky bych taky dal .. A můžu večeřičku na novo .....

Naposledy editováno 11.04.2019 21:51:04

(reakce na) Sádlo

12.4.2019 v 07:47 | Nahoru | #20

FILODENDRON píše: Jak jsem tu uváděl - Jatka Borotice. Mají 2 podnikové prodejny i v Brně (Purkyňova 35 a Loosova 1). Pokud budou mít škvarkovou pomazánku nebo škvarky, tak je vem také.

Jinak souhlasím s Dafikkem, že dobré sádlo má i Sláma. Koupíš ho ve většině samoobsluh Brněnka.

Já mám nejraději následující kombinaci:

Čerstvý chleba z Bílovic nad Svitavou + Sádlo Borotice. Na to nakrájím na knoflíčky česnek a to celé posypu solí, pepřem a mletou paprikou. Mňamka jako z Mimáče.



Tak to já jsem si minule ukápnul do trenek z následující bašty: Čerstvě upečený,škvarkový chleba od manželky mého kolegy,na ještě vlažný chleba jsem máznul to vyškvařené sádlo z těch škvarků v tom chlebu,osolené mořskou solí,posypané šnytlíkem ze zahrádky a k tomu sem tam přikousl ředkvičku od tchána ze skleníku
Žeru....žeru...najednou čučím a půl bochníku je v pr....snězený
Také miluji čerstvý chleba,namazaný máslem (když je z nějaké farmy,tím líp),posolený a vytáhnu si ze země 3-4 pěkné mrkve Taky labůžo!!! Taková letní,odlehčená verze,chleba se sádlem

(reakce na) Sádlo

Skvělá odpověď, děkuji! 12.4.2019 v 11:08 | Nahoru | #21
SLEEPER> Brno nevim ,ale super je U Prokešů v Žabčicích.

Sádlo

Skvělá odpověď, děkuji! 12.4.2019 v 14:58 | Nahoru | #22
V Brne chodim do masove bedynky, na Merhautove. Sadlo se skvarky od nich je proste luxusne.

Sádlo

12.4.2019 v 16:22 | Nahoru | #23
Děkuji za konkrétní informace. Díky motorce je vlastně republika malá. Když vyrazím bez kolony, tak si klidně za cíl cesty dám kteroukoliv doporučenou firmu. Sice bude asi problém, že v sobotu a v neděli asi mají zavřeno, a přes týden zas nemůžu já. Ale určitě to nějak do sebe cvakne. Takže houšť a větší kapky s adresama kde se dá pořídit dobré sádlo

Sádlo

12.4.2019 v 17:24 | Nahoru | #24
Hade, řeznictví U Řeháků, Nymburk, Boleslavská ulice. V sobotu mají otevřeno dopoledne tuším do jedenácti. Prodejna Maso Třebovle, Nymburk Zálabí, ulice Pražská v sobotu otevíračka podobná Řehákům.

Sádlo

12.4.2019 v 20:07 | Nahoru | #25
Tip na vejlet pro masožravce,vzít si velký peníze a chlaďák .
Je to na E 59 Pavlice mistruzenár.cz


Naposledy editováno 12.04.2019 20:07:28

(reakce na) Sádlo

12.4.2019 v 22:21 | Nahoru | #26

mr-mates píše: Možná se to prase přestalo pěstovat, ale začalo chovat.


Něco jako "byl jsem se projít na motorce a pak šplhal v rybníku"

Naposledy editováno 12.04.2019 22:22:51
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist