globalmoto_duben_nolan





Téma: Výroba vína, jak na to
2.10.2018 v 21:24
Děláte doma víno z vinné révy, případně z jiného ovoce?
Za jak dlouho doma začíná kvasit mošt a jaká je optimální teplota pro kvašení?
Pokouším se opět vyrobit pitelné víno, tak bych byl rád za každou radu.
Mám mošt dva dny v cca 23 st. teplé místnosti, dal jsem živnou sůl i kvasinky a stále nekvasí, je to v pořádku?
Demižony jsem před naplněním moštem vysířil, může obsah oxidu síry ovlivnit začátek a dobu kvašení?
Budu rád za relevantní příspěvky

1 reakcí na tento příspěvek Výroba vína, jak na to

Skvělá odpověď, děkuji! 3.10.2018 v 11:11 | Nahoru | #1
U bílýho nevím, to nedělám. Červený se pět dní tváří, že nic a pak to z ničeho celkem rychle přejde do burčáku.
U bílýho bych řekl to bude mít pozvolnější nástup, ale tři dny je podle mýho předčasný plašit, že to nekvasí.
Nejlíp je to vidět na kvasné zátce. I to co okem nevidíš, na kvasné zátce vidíš, jestli to probublává.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Výroba vína, jak na to

3.10.2018 v 11:41 | Nahoru | #2
Danny350> Kvasné zátky mám a zatím vůbec nic. Netvoří se ano bublinky uvnitř, což je také divné. Většinou se dole usadí jenom kal, teď jako by tam byl spíš chuchvalec vaty. Zkusím to vyfotit a dám sem foto. Ještě varianta zkusit to rozjet burčákem. Zatím to zkouším tedy přihřát na cca 26 st, potom případně ten burčák a nebo znovu kvasinky, tak uvidíme
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist