Za jak dlouho doma začíná kvasit mošt a jaká je optimální teplota pro kvašení?
Pokouším se opět vyrobit pitelné víno, tak bych byl rád za každou radu.
Mám mošt dva dny v cca 23 st. teplé místnosti, dal jsem živnou sůl i kvasinky a stále nekvasí, je to v pořádku?
Demižony jsem před naplněním moštem vysířil, může obsah oxidu síry ovlivnit začátek a dobu kvašení?
Budu rád za relevantní příspěvky
2 reakcí na tento příspěvek Výroba vína, jak na to
Jinak burčák by měl být tak okolo 7 dnů od založení kvasu.
Danny350 píše: Bylo by dobrý napsat aspoň, zda zpracováváš bílý či modrý hrozny, neboť výroba vína se u nich diametrálně liší.
Jinak burčák by měl být tak okolo 7 dnů od založení kvasu.
Červený by asi nechal třeba v kádi a nedával do demižonu. Z toho usuzuju bílou odrůdu. Ano, burčák trvá pár dní, ale rozjet by se mu to mělo daleko dříve.