globalmoto_duben_nolan





Téma: Výroba vína, jak na to
2.10.2018 v 21:24
Děláte doma víno z vinné révy, případně z jiného ovoce?
Za jak dlouho doma začíná kvasit mošt a jaká je optimální teplota pro kvašení?
Pokouším se opět vyrobit pitelné víno, tak bych byl rád za každou radu.
Mám mošt dva dny v cca 23 st. teplé místnosti, dal jsem živnou sůl i kvasinky a stále nekvasí, je to v pořádku?
Demižony jsem před naplněním moštem vysířil, může obsah oxidu síry ovlivnit začátek a dobu kvašení?
Budu rád za relevantní příspěvky

2 reakcí na tento příspěvek Výroba vína, jak na to

3.10.2018 v 10:35 | Nahoru | #1
Bylo by dobrý napsat aspoň, zda zpracováváš bílý či modrý hrozny, neboť výroba vína se u nich diametrálně liší.
Jinak burčák by měl být tak okolo 7 dnů od založení kvasu.

(reakce na) Výroba vína, jak na to

3.10.2018 v 10:41 | Nahoru | #2

Danny350 píše: Bylo by dobrý napsat aspoň, zda zpracováváš bílý či modrý hrozny, neboť výroba vína se u nich diametrálně liší.
Jinak burčák by měl být tak okolo 7 dnů od založení kvasu.


Červený by asi nechal třeba v kádi a nedával do demižonu. Z toho usuzuju bílou odrůdu. Ano, burčák trvá pár dní, ale rozjet by se mu to mělo daleko dříve.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Výroba vína, jak na to

Skvělá odpověď, děkuji! 3.10.2018 v 22:41 | Nahoru | #3
Danny350> V podstatě se liší tím,že modré hrozny se lisují třeba až po týdnu uložení ,aby víno bylo červené od slupek.Pokud se vylisují ihned je z toho víno růžové.To vysíření nádob předem by nemělo vadit,protože již před lisováním se do hroznů dává malé množství perosulfitu proti nemocím vín.Vhodné je také u šťávy změřit cukernatost a v případě nutnosti dosladit tak na těch cca 20%.No ono je to trochu složitější,především při dalším síření.Ale u trochu domácího vína se to dá přehlédnout.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist