globalmoto_duben_nolan





Téma: Výroba vína, jak na to
2.10.2018 v 21:24
Děláte doma víno z vinné révy, případně z jiného ovoce?
Za jak dlouho doma začíná kvasit mošt a jaká je optimální teplota pro kvašení?
Pokouším se opět vyrobit pitelné víno, tak bych byl rád za každou radu.
Mám mošt dva dny v cca 23 st. teplé místnosti, dal jsem živnou sůl i kvasinky a stále nekvasí, je to v pořádku?
Demižony jsem před naplněním moštem vysířil, může obsah oxidu síry ovlivnit začátek a dobu kvašení?
Budu rád za relevantní příspěvky

1 reakcí na tento příspěvek Výroba vína, jak na to

2.10.2018 v 22:01 | Nahoru | #1
Hele, domácí víno dobrý, ale prdel to není, můj táta ( už 14 let na mě kouká ze shora ) to pár krát zkoušel, a vždycky to musel vylít...

(reakce na) Výroba vína, jak na to

2.10.2018 v 22:21 | Nahoru | #2
GL1> no každý rok vlastní luxusní burčák (lepší jsem nepil), víno už ale nic moc, i když mně ho sem tam někdo pochválí
Letos jsem chtěl ale povýšit a asi trochu víc přesířil, a nebo nevím
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist