Téma: Tl 1000s nestartuje
Zdravim.... Potreboval bych poradit. Vcera sem prisel k motorce zapnu zapalovani cerpadlo seplo ale knoflik na startovani nereagoval. Po par dalsich pokusech prestalo jit i cerpadlo. Prisel sem k ni asi po hodine a motorka naskocila bez problemu. Dnes mi za jizdy chcipla a uz nechyla zapnu klicek a cerpadlo nebezi... Zkousel sem cidlo neutralu, stojanu a spojky. Pojistky jsou v pohode startovaci rele je novy... Napada vas neco? Predem dik

Naposledy editováno 28.05.2017 15:31:46

1 reakcí na tento příspěvek Tl 1000s nestartuje

28.5.2017 v 18:54 | Nahoru | #1
chyba v kolébce/ chcípáku ?

(reakce na) Tl 1000s nestartuje

28.5.2017 v 19:45 | Nahoru | #2
Zitra zjistim

Tl 1000s nestartuje

28.5.2017 v 19:59 | Nahoru | #3
tipoval bych to na nějaký kontakt, oxidaci atd. prolez to a uvidíš

Tl 1000s nestartuje

28.5.2017 v 20:02 | Nahoru | #4
to asi nema origo budiky co? na displeji obvykle v tehle situaci sviti check - nebo LEDka chyby. u "CHECK" je to rele stojanku, spinacka, "kill switch" nebo senzor neutralu.

Tl 1000s nestartuje

Skvělá odpověď, děkuji! 28.5.2017 v 21:39 | Nahoru | #5
Kedze majitel popisuje ze mu scipla aj za jazdy tak okrem interlocku na nastartovanie uz vieme ze za jazdy moze scpinut len killswitchom - vtedy cerpadlo nebezi, alebo mu blbne spinac stojanu kedze pokial interlock nevidi neutral a uvidi vysunuty stojan tiez scipne za jazdy akurat uz neviem ci vtedy bezi cerpadlo - neviem zodpovedne povedat bo TL-ko mi uz stoji na morave. Pokial ale da neutral musi nastartovat co sa nedeje. Vypada to na killswitch. Uz som videl na spagetozrutksych skutroch ze to obcas blblo. Na japovi som to este nezazil, ale asi som toho malo zazil.
Clutch switch to byt logicky nemoze kedze ten len uzemnuje cievku startovacieho rele a preto za jazdy koli nemu scipnut nemoze. Maximalne prepina v ECU neutralnu mapu a pri starte takisto nema vplyv na to ci ma cerpadlo bezat alebo nie. Zopnutie cerpadla pokial vimem riesi +12V od spinacky cez sidestand relay a killswitch pricom musi byt stav interlocku ok cize rele zponute tak aby 12V preliezlo caz kontakty rele na killswitch a odtial do vstupu ECU.
V masine je ale este jedna mala potvora a to taka krychlicka v ktorej su diody. Bolo by fajn to preverit ci to mas ok zasunute v konektore(je to asi kdesi pod nadrzou ak si dobre pametam), kedze podla foto ta masina zazila hodne, ale malo z toho bolo dobreho...
Nastrel na interlock schemu:
http://wotid.com/pic.../10001/7-10_2400.jpg
Na nastarovanie by mal stacit na drzaka kus kabla od 12V priamo do vstupu ECU kedy preklemujes cely interlock aj s killswitchom a ked sa to rozbehne tak potom uz len vylucovacia metoda v interlocku.
Tymto ta jednoduchsia (lacnejsia) porucha skoncila.

Pokial nenastartuje tak ako pise assasin, mas problem vecsieho kalibru a mozes hadat preco ti to nejde pokial nemas origo budiky a nevycitas chybovy kod a neporovnas co to je podla servisneho manualu. Bohuzial FI system mi nikdy neskolaboval tak tam neviem poradit.
Teoreticky zo servisneho manualu:
1. Chybny snimac vacky - pokial masina bezi tak pobezi aj bez neho lebo podla neho vie pri starte kde ma kluku piesty a vacku. Ked uz bezi vystaci si len s klukovym snimacom. S uplne defektnym snimacom vacky ale uz nenastartujes.
2. Chybny snimac kluky - si v haji a nenastartuje a pokial skolabuje pri jazde tak masina scipne.
Myslim si vsak ze minimane v priapade 1 by cerpadlo bezat malo.

Tl 1000s nestartuje

28.5.2017 v 22:41 | Nahoru | #6
Dik za rady kouknu se na to... Snad to nebude nic hroznyho. Origo budiky nemam mam koso rx1n

1 reakcí na tento příspěvek Tl 1000s nestartuje

29.5.2017 v 17:40 | Nahoru | #7
Tak sem se na ni ted zasel podivat a ona de.... Je to blby ale stve me to takhle neprijdu na to cim to je. Za mesic sem s ni chtel jet do ciziny. Nenapada vas co s ni? Klidne bych jindal do servisu ale jak se znam tak tam bude v poradku a jak ji privezu domu nepojede

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Tl 1000s nestartuje

29.5.2017 v 18:01 | Nahoru | #8

Tlbestie píše: Tak sem se na ni ted zasel podivat a ona de.... Je to blby ale stve me to takhle neprijdu na to cim to je. Za mesic sem s ni chtel jet do ciziny. Nenapada vas co s ni? Klidne bych jindal do servisu ale jak se znam tak tam bude v poradku a jak ji privezu domu nepojede



hlavne v servisu se budou chtit urcite v necem takovem vrtat- treba zcela banalni vycteni autodiagnostiky na origo budikach u tebe nejde. a jestli to vypada tak jako na te fotce v avataru, tak jestli ta planovana cizina je na zapad, tak to muze byt jeste vesele :)

(reakce na) Tl 1000s nestartuje

29.5.2017 v 18:56 | Nahoru | #9
assassin> Bulharsko mozna dal tam snad tolik srandy nebude tak sem na ni sednul vyjel cca kilometr chcipnul sem ji a zas nechtela chytit chvili sem si s ni hral... Chytla zaradil sem rozjel se a chcipla takhle 2x a zas nesla nastartovat. Nakonec sem zjistil ze kdyz zaradim rychlost tak bud bez spojky nebo se spojkou zhasne chyba motoru a bezi... Takze cidlo neutralu? Ale je divny ze nemusim mit zarazeny neutral a pres spojku jde startovat.

1 reakcí na tento příspěvek Tl 1000s nestartuje

29.5.2017 v 19:00 | Nahoru | #10
kdyz mas zmacklou spojku tak jde startovat i s kvaltem. hele kdyz to chcipne za jizdy tak to muze delat spinac stojanku (nebo rele) a cervenej cudl na riditkach (uz jsem videl takovej co ztracel kontakt) jelikoz nemas origo displej tak nevidis, jestli to hazi chybu nebo jen "CHEC" - takze by to mohla by i chyba - to muze byt napriklad padovej (naklonovej) sensor.

(reakce na) Tl 1000s nestartuje

29.5.2017 v 23:56 | Nahoru | #11
assassin> Zitra na to kouknu zatim diky moc!!

Tl 1000s nestartuje

30.5.2017 v 17:37 | Nahoru | #12
Zapnu klicek ukaze se chyba motoru sednu na ni zacnu s ni lomcovat ze strany na stranu a po chvili chyba zmizi... Padove cidlo ale za boha nemuzu najit myslim ze bude odpojene. Koukal sem na kontakty k regulatoru dobijeni a jsou dost zoxidovane....

Tl 1000s nestartuje

30.5.2017 v 21:46 | Nahoru | #13
Čus, očisti si a pořádně dotahni kontakty na baterce a to samé udělej s ukostřením. Mě to blblo kvůli tomuto. Palo

Tl 1000s nestartuje

31.5.2017 v 06:16 | Nahoru | #14
Snad už dobrý... u konektoru k regulatoru dobíjení byly speceny dva dráty pár konektoru zoxidovanejch a jeden pod nádrží ve špatným stavu. Vypadá to že už je v pohodě všem moc děkuju za pomoc !!!
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.
Související témata
Téma Autor Odp. Posl. příspěvek
Kufry na TL1000S Suzuki TL 1000S PetrZZR 6 14.5.2018 v 19:32 PetrZZR
chyba c25 Suzuki TL 1000S buenoSV650S 7 7.5.2018 v 23:25 buenoSV650S
TLS - pístnice v pružicí jednotce Suzuki TL 1000S, Suzuki TL 1000R berpavel 15 6.5.2018 v 21:46 irmscher1000
neznámi problém s TLkou Suzuki TL 1000S IgorNagy 16 24.3.2018 v 22:33 Damos
DL, SV, TL-1000, rozvod - nesedi [1, 2] Suzuki DL 1000 V-Strom, Suzuki SV 1000, Suzuki SV 10... cuir 38 29.12.2017 v 15:12 cuir


TOPlist