Z Mořiny a Pobladury do Bochova

Před necelým měsícem se jel první český trialový mistrák v Kramolíně u Nepomuku. Minulý víkend se jely dvě soutěže španělského šampionátu v Pobladuře za účasti našeho juniora Davida Fabiána a v neděli se jela volná soutěž Korona Cup v lomu u Mořiny. A to není vše, již tento víkend jsou na programu další dvě soutěže českého mistráku v Bochově u Karlových Varů.

Zrušení řady soutěží na jaře mělo za výsledek množství zahraničních jezdců na startu v Kramolíně. Vyhrál tradičně Martin Matějíček před Martinem Křoustkem a čtveřicí zahraničních jezdců. Jak je v poslední době zvykem, v sobotu pršelo a v neděli už to jen hodně klouzalo.

Protože sezona začala pozdě a ubyly kromě jednoho domácího podniku i soutěže mistrovství Evropy, rozhodli se pořadatelé z Trialu Motymo uspořádat v lomu u Mořiny volnou soutěž Korona Cup. Ta byla zajímavá mimo jiné i tím, že se přišel svézt i Jiří Svoboda (a vyhrál!), který jinak dělá při mistrovství světa asistenta Jamesi Dabillovi a předloni si vyzkoušel i Skotskou šestidenní. A druhá zajímavost: Marek Wünsch si v ostré soutěži vyzkoušel elektrickou Ossu Tomáše Průši a nasbíral stejně málo trestných bodů jako Svoboda.

Čtrnáctiletý David Fabián dal logicky přednost startu ve španělském šampionátu, kde letos startuje v kategorii Junior, a vedl si zdatně. Z 18 účastníků dojel v sobotu osmý a v neděli šestý, když se mu podařilo porazit svého největšího loňského soupeře z kategorie Cadete Gaudího Valla. V hlavní kategorii TR1 vyhrál oba dny Adam Raga. V Pobladuře nejel Toni Bou, který letos nepojede žádnou soutěž domácího šampionátu (prý by musel platit obrovské daně, kvůli nimž se vlastně usadil v Andoře…), a také celý tovární tým Vertigo (3 jezdci), který neúčast zdůvodnil obavami o zdraví. Je pravda, že v Pobladuře museli nosit všichni roušky, dokonce i jezdci – s výjimkou jízdy v sekci, a jelo se bez diváků, i doprovody měly výrazná omezení.

V sobotu a v neděli jsou na startu v Bochově očekáváni nejen oba kandidáti na titul Matějíček a Křoustek, ale také Fabián a všichni ostatní, celkem v šesti kategoriích. A nejspíš opět přijede i řada jezdců z Německa, Rakouska a Polska. Pravděpodobně přijde opět i déšť…

V Bochově startuje první jezdec v sobotu v 11 hodin, v neděli v 10 hodin, další následují v minutových intervalech.

Informace o redaktorovi

Petr Hájek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist