Ve španělském Benahavísu skončil Fabián těsně za pódiem

Sedmnáctiletý David Fabián (Beta) absolvoval další závod mistrovství Španělska, který se jel o víkendu v Benahavísu. V kategorii TR2, v níž startovalo celkem osmnáct závodníků, vedl v prvním kole do poloviny úseků a na úvod byl třetí. Ve druhém kole chtěl získat na ostatní náskok, ale nakonec z toho bylo čtvrté místo, jediný bod za pódiem.

Třetí podnik sezony španělského šampionátu Campeonato de España de Trial 2023 se jel v Benahavísu nedaleko Malagy. Terén byl kamenitý a hodně sypký, úseky v horách byly hodně náročné a stejně tak i úseky přímo ve městě. Teploty dosahovaly 26 stupňů a závod byl náročný i fyzicky.

Celkovým vítězem závodu v Benahavísu byl Pau Martinez (Vertigo), druhý skončil Gil Vila (GASGAS) a třetí byl Pau Dinares (TRRS). Čtvrtý David Fabián (Beta) ztratil na Dinarese jediný bod. Průběžně je Fabián pátý, dva body za čtvrtým Gaudi Vall Inglesem (Sherco).

V pondělí zamířil český závodník ACCR Czech Talent Teamu do Japonska, kde na něho čekají další dva závody světového šampionátu v trialu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist