V Andoře slavil historický úspěch David Fabián

Moto Club Arinsal připravil XX. ročník dvoudenního závodu v Arinsalu v Andoře, jednoho z nejprestižnějšího dvoudenního závodu tohoto roku. To sebou přineslo i rekordní účast 287 jezdců s největším zastoupením národností. Na startu tak byli jezdci z Francie, Kostariky, České republiky, Německa, Estonska, Anglie, Japonska a samozřejmě ze Španělska a Andorry. Historický úspěch tam zaznamenal český závodník David Fabián.

Pro tento dvacátý ročník bylo připraveno celkem 18 úseků na 45 kilometrovém okruhu. Dlouhé denní trasy okruhu vedly přes některá z nejznámějších míst lyžařského střediska Vallnord Pal Arinsal. Byly připraveny dvě tankovací zastávky, první z nich v Port de Cabús a druhá v La Caubella.

Jelo se do výšky až 2850 m.n.m. po hřebenech Pyrenejí s úžasným výhledem na francouzskou i španělskou stranu. Startovalo se v 7.30 hodin ráno a konec byl ve 20 hodin večer.

Český reprezentant David Fabián zajel v nejvyšší kategorii oba dny bez chyb, zvládl všechny úseky a velmi náročný okruh jak fyzicky, tak psychicky, a zvítězil v absolutním pořadí jako první Čech v historii.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist