Trialová sezona začíná v Kramolíně – již tento víkend!

Zatímco světový trial řadu soutěží definitivně odepsal a na začátek sezony stále čeká, ten český se v sobotu a neděli rozjede na plné obrátky. Z původního kalendáře se úvodní soutěž v Březové přesunula na podzim a vypadl Tanvald, ostatní soutěže se ale pojedou v upravených termínech.

V Kramolíně se čeká velmi solidní účast, neboť všichni sportovci jsou nadržení, natrénovaní a těší se na konfrontaci se soupeři. V okolí motokrosového areálu v Kramolíně u Nepomuku se bude soutěžit po oba dva dny, hlavní kategorií je mezinárodní mistrovství České republiky, která má čtyři podkategorie, dále jedou hobíci a žáci, tedy děcka. V neděli tradičně přibude ještě třída Klasik. Ta má u nás až příliš volný předpis, mohou zde startovat motocykly vyrobené do roku 1992 a jedinou další podmínkou je vzduchem chlazený motor. Mohou tedy mít i kotoučové brzdy a centrální pérování. V zahraničí se kategorie Classic zpravidla omezuje na motocykly se vzduchem chlazenými motory, bubnovými brzdami a dvěma zadními tlumiči pérování (tzv. twinshock).

Trať soutěže sestává ze tří okruhů, v každém z nich jezdci absolvují deset kontrolovaných úseků, na projetí každého mají 1,5 minuty. Jezdci startují v minutových intervalech, v sobotu se začíná v 11 hodin, v neděli o hodinu dříve. Titul obhajuje Martin Matějíček a na startu budou i naše „evropská“ děvčata Denisa Pecháčková a Petra Budínová.

Informace o redaktorovi

Petr Hájek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist