Toni Bou vyhrál poosmé MS v halovém trialu

Španělská hvězda trialového sportu a jezdec stáje Repsol Montesa Toni Bou vyhrál závod GP v italském Miláně a jelikož je jeho osmdesát bodů v posledním podniku sezony nepřekonatelných, může už nyní slavit osmý titul X-Trial World Championship v řadě.

Už dnes je tento sedmadvacetiletý závodník legendou trialového šampionátu. Osm titulů v halovém trialu a sedm titulů v klasickém trialu hovoří za vše. Toni Bou je s patnácti triumfy v barvách týmu Repsol Montesa Honda nejúspěšnějším jezdcem historie.

Statistika rodáka z katalánské Piery je v případě FIM Indoor X-Trial World Championship vskutku zajímavá – 40 vítězství a z toho 25 v řadě v šedesáti kolech seriálu, kde od roku 2005 závodil. Přesto všechno Toni Bou neztrácí motivaci a chce vítězit dál.
„Pro mě jsou halové trialy velmi speciální. Jak už jsem dříve řekl, vyhrávat tituly v této kategorii je fantastické,“ uvedl v Miláně Toni Bou. „Mám jich osm a budu dál bojovat, abych si udržel motivaci. Nechci právě teď skončit.“

„Dnes jsem se na začátku cítil velmi dobře. Začal jsem agresivněji a na motorce se mi jezdilo dobře. Jsem velmi šťastný, že jsem vyhrál právě tak. Teď, když už máme titul jistý, budeme pracovat na venkovním mistrovství světa v trialu. Ještě nás čeká spousta práce, ale výsledky jsou naši nejlepší motivací,“
dodal Katalánec.

V Itálii skončil na druhém místě Albert Cabestany z týmu Sherco, jenž nasbíral třináct bodů ve srovnání s jedním vítěze závodu Boua. Třetí příčka patří Adamu Ragovi ze stáje Gas Gas. Stejné pořadí je rovněž v průběžném hodnocení, kde druhého Cabestanyho dělí od Ragy jen šest bodů.
Poslední podnik sezony v halovém trialu X-Trial World Championship je na programu 28.března v hlavním městě Španělska Madridu.

4.kolo - FIM X-Trial World Championship

15.března 2014 - Itálie, Miláno

1. - Toni Bou - Repsol Montesa Honda - 1 bod
2. - Albert Cabestany - Sherco - 13 bodů
3. - Adam Raga - Gas Gas - 16 bodů
4. - James Dabill - Beta - 20 bodů
5. - Jeroni Fajardo - Beta - 15 bodů
7. - Takahisa Fujinami - Repsol Montesa Honda - 18 bodů

FIM X-Trial World Championship 2014

1. - Toni Bou - Repsol Montesa Honda - 80 bodů
2. - Albert Cabestany - Sherco - 54 bodů
3. - Adam Raga - Gas Gas - 48 - bodů
4. - James Dabill - Beta - 32 - bodů
5. - Jeroni Fajardo - Beta - 30 - bodů
6. - Takahisa Fujinami - Repsol Montesa Honda - 23 bodů

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist