David Fabián vyhrál ve Španělsku závod světové série v trialu

Šestnáctiletý David Fabián přepsal v neděli 12. června trialové dějiny České republiky. Jako první jezdec v historii na svém motocyklu Beta Factory 125 ovládl závod šampionátu mistrovství světa v kategorii Trial3!

V konkurenci osmadvaceti jezdců se mu ve Španělsku dařilo už v sobotu. Přestože závod provázelo obrovské horko, obsadil bronzovou pozici a k vítězství mu moc nechybělo. O den později předvedl excelentní výkon, na náročných tratích neudělal žádnou chybu a zvítězil. V průběžném pořadí šampionátu tak drží skvělou druhou příčku!

Náš tip

Výsledek závodu - 1.den a03trial3-1.pdf
                                   2.den a03trial3.pdf

Skvělou španělskou misi komentoval David Fabián slovy: „Zdravím všechny ze Španělska, kde se jely první dva závody mistrovství světa v trialu. Celý týden jsem bojoval s nachlazením a nevěděl jsem, jak na tom budu. Nakonec závody vyšly super. V sobotu jsem obsadil skvělé 3.místo z 28 jezdců a v neděli jsem neudělal jedinou chybu a vyhrál jsem v kategorii Trial3 a stal jsem se tak prvním českým vítězem Mistrovství světa v historii. Celý víkend bylo hodně velké horko, úseky náročné, ale vše jsem přesto zvládl a mám obrovskou radost. Příští týden se jedou další dva závody v Andoře a budu se snažit zopakovat tento skvělý víkend, a ještě vylepšit průběžné druhé místo v šampionátu mistrovství světa.“

Náš tip

Průběžné hodnocení Trial3 - 12trial3.pdf

Jak David zmínil, má velmi nabitý program. Držet palce mu můžete už příští víkend, kde dalšími dvěma závody v Andoře pokračuje seriál mistrovství světa a český reprezentant samozřejmě nebude chybět.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist