První ročník Supermoto Academy

Myšlenka se stala skutečností a od 22. do 23.8.2010 se na okruhu ve Vysokém Mýtě konala první supermoto škola pod názvem Supermoto Academy, na kterou přijelo celkově 45 příznivců motardů.

Na ranní rozpravě instruktoři Honza Kvasnička, Radim Vavřík, David Brabec a Honza Zeman seznámili účastníky s programem obou dnů a se základy supermota. Poté se šlo na trať. Nejdříve seznámení s tratí a následně se probíral podrobně průjezd zatáčkou, což bravurně vysvětlil Honza Kvasnička. Během celého dne se rozhodně nehladovělo. Pro jezdce byl připraven oběd a celodenní občerstvení. Po večeři se všichni sešli pod venkovním stanem, kde si návzájem svěřovali svoje zážitky z jízdy a přitom koukali na natočené záběry a fotky z celého dne ježdění. Další den byl pojat jako závodní. Po dvou volných trénincích si každý mohl vyzkoušet jedno rychlé měřené kolo, tedy takzvané Superpole.
Podle časů byli jezdci rozděleni do dvou skupin. V té první starotovalo 2O a v druhé 21 jezdců. Na závěr nemohlo chybět vyhlášení vítězů a rozloučení se všemi účastníky Supermoto Academy! Celá akce se nesla v kamarádském duchu a cílem bylo naučit účastníky novým věcem k jízdě na motardu, což přispěje nejen k lepšímu požitku z jízdy, ale především i k bezpečnosti na silnicích!
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist