Olympia Supermoto Night Show

Olympia Supermoto Night Show je závod, který potvrzuje, že supermoto lze uspořádat téměř kdekoliv a dá se z toho udělat skvělá show s velkou diváckou kulisou. Základem je ovšem dobrá organizace, propagace a velké množství jezdců. To vše závodům u Olympie nechybělo, a tak se jedná o nejatraktivnější tuzemské závody s největší návštěvností diváků.

Kapitoly článku

I když vládlo poslední dobou nevlídné počasí, v sobotu 2.10. bylo relativně hezky, ale teplo příliš nebylo. Proto byly potřeba měkké pneumatiky a jet s rozumem, jelikož trať měla z velké části podobu úzké uličky z balíků slámy. Lákadlem Supermoto Night Show nebyly pouze motardy. Závodilo se i na skůtrech, skákalo na freestylových motorkách a na malé čtyřkolce zde jezdil i Lukáš Šembera.

U OC Olympia se jelo již pátým rokem, ovšem letos opačným směrem, což mělo přispět k bezpečnosti a zatraktivnit závody divákům i jezdcům. Celkem se představilo 29 motardistů, kteří byli rozděleni do dvou skupin. Každá skupina absolvovala dva volné tréninky, kvalifikaci a postupový závod do vyřazovacího superfinále. Všichni jezdci v superfinále předváděli lidem, kteří se přišli třeba i poprvé podívat co vlastně supermoto je, že na těchto motorkách se dají předvádět neuvěřitelné věci a porušovat fyzikální zákony.
Odpolednímu i večernímu superfinále dominovala čtveřice závodníků, David Brabec, Jiří Boček, Miloš Řihák a Petr Záruba. Boček zopakoval svůj triumf z roku 2006 a u Olympie oba závody vyhrál. O první místo se ale tvrdě bojovalo. David Brabec se tímto závodem loučil se supermotem, a tak chtěl na závěr dosáhnout nejvyššího stupínku. Nakonec ovšem získal dvakrát druhé místo. Odpoledne je na bedně doplnil Petr Záruba a večer Miloš Řihák.
Důležité je i zmínit, že ve třídě Supermoto nedošlo k žádnému zranění a ve třídě skůtrů se zranil pouze skůtrista Marian Palák, který má po kolizi se soupeřem zlomená žebra.
Celá akce byla organizačně skvěle zvládnuta a dělá v České republice tomuto skvělému sportu velice dobrou image.


David Brabec k Olympia Supermoto Night Show: „Olympie vyšla super, žádný uráz, počásko dobrý, atmosférá večer ukrutná. Jsem spokojenej s výsledkem, první flek by asi těšil víc, ale byl jsem malinko nervozní z domácího prostředí. Jinak po projetí poslední šachovnicí jsem si pořádně zařval do přilby a musím se přiznat, že mi i ukápla slza. Byl to můj poslední motárdovej závod.“

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist