Supermoto protentokrát ve Vysokém Mýtě

Další díl seriálu závodů Supermoto se tentokrát konal ve Vysokém Mýtě. Počasí se po týdnu konečně umoudřilo a šedivé lijáky vystřídala téměř bezmračná obloha a příjemné letní teploty. Závodníci tak mohli dát svým naladěným strojům pořádně zabrat, což bylo vidět nejen na trati a ve výsledcích měřených tréninků, ale i v závodě samém.

Mitas CUP

V závodech Mitas Cupu startovalo celkem 11 jezdců. Už z měřených tréninků šlo vytušit, že půjde o školení v podání Vladimíra Potužáka (#70). Hned po startu obou rozjížděk ujížděl svým soupeřům na každém kole o několik metrů. Za jeho zády se však odehrávaly velice zajímavé souboje. Miroslav Pergl (#311), Zdeněk Antony (#51) a Zdeněk Kuchař (#2) se utkali o místo „na bedně“. Nakonec se ze skupinky utrhl Zdeněk Kuchař a nechal zbylé dva kohouty, ať se „poperou“ o třetí místo. To po krásném souboji připadlo Miroslavu Perglovi.

Celkové výsledky Mitas CUP:
1. Vladimír Potužák
2. Zdeněk Kuchař
3. Miroslav Pergl


Čtyřkolky

V kategorii čtyřkolek se nejvíc dařilo polskému závodníkovi Pawelovi Sobzkymu (#127), který podobně jako v Mitas Cupu zvítězil stylem start-cíl. O zbylá místa na stupních vítězů za ním bojovali Jindřich Petlach (#21) a Martin Grochowski (#2). Po nelehkém boji si udržel celkové druhé místo Jindřich Petlach.
Celkové výsledky čtyřkolky:
1. Pewel Sobzky
2. Jindřich Petlach
3. Martin Grochowski


Kategorie Open

V kategorii Open se bylo skutečně na co koukat. Už jen počet jezdců, kteří v této kategorii startovali, nenechal diváky na tribunách v klidu. V závodě se startovní pole rozdělilo na několik skupinek, ve kterých se každou chvilku předjíždělo. Tuto kategorii s přehledem vyhrál krásně čistou jízdou Vít Janoušek ml. (#51). Jezdci dávali do závodu maximum a tak se nelze divit, na trať musela vyjet i sanita. Pořadí na stupních vítězů nebylo do konce závodů přesně stanoveno. Ve druhém závodě totiž odpadl z druhého místa Sandro Shulze (#5) a svou pozici musel přenechat Lukášovi Ducháčkovi (#33). Avšak Lukáš neměl dostatečný počet bodů z první rozjížďky a tak získal na základě součtu bodů druhé místo David Hlavatý (#98). Celkové pořadí po součtu všech výsledků v rozjížďkách tedy nakonec bylo Vít Janoušek ml., David Hlavatý a Petr Střelka.
Během závodu si při pádu ošklivě pochroumal zápěstí levé ruky Petr Záruba (#43). Záchranáři mu ruku zafixovali do dlahy, ale tím bohužel Petrovo trápení úplně neskončilo. Sanita totiž musela čekat dobrých deset minut na to, až se podaří otevřít hlavní bránu, kterou nechal pořadatel zamčenou. Teprve poté bylo možné odjet z areálu do nemocnice. Petra teď čeká delší absence v závodech a my mu upřímně přejeme brzké uzdravení.

Celkové výsledky Open:
1. Vít Janoušek jr.
2. David Hlavatý
3. Petr Střelka

Kategorie Supermoto Prestige a 450 Koelner Group

V této kategorii startovalo nejvíce jezdců ze všech. Skoro by se dalo říct, že tato účast slibovala veliký boj o první místo. Avšak nestalo se tak. Sice ne s velkým náskokem, zato suveréně vyhrál tuto kategorii Jiří Boček (#42). Na Jirkovi bylo vidět, že si trať přímo užívá. Jeho dravá, ale přitom čistá jízda si zasloužila nejvyšší ocenění. Ovšem nedá se říci, že by to měl příliš jednoduché. Jan Vodochodský (#108) a David Brabec (#101) mu nenechali na jeho Hondě vydechnout. Musel si je pozorně hlídat, aby jej už na začátku závodů nepřipravili o prvenství. Po pár kolech však skupinka za ním sváděla větší a větší souboje a Jirka si mohl udělat drobný náskok. Pozici na druhém místě si nakonec v kategorii Prestige vybojoval David Brabec a hned za ním zůstal Jan Vodochodský.


Celkové výsledky Supermoto Prestige:
1. Jiří Boček
2. David Brabec
3. Jan Vodochodský


Celkové výsledky Supermoto 450 Koelner Group:
1. Jiří Boček
2. David Brabec
3. Jiří Kvasnička

Závody ve Vysokém Mýtě byly skutečně kvalitní podívanou s hojnou diváckou účastí. Návštěvníci si užili hodně napínavých chvilek, nebezpečně vyhlížejících pádů a dramatických soubojů. Další závod čeká na jezdce Supermoto v České Lípě 8.června 2008.

Více fotografií můžete shlédnout zde

Informace o redaktorovi

Václav Krupička - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist