Sosnová obráceně

Další podnik Mistrovství ČR byl výjimečný v několika ohledech. Netradičně se jelo v sobotu a trať byla postavena v protisměru jízdy.

Z pohledu jezdců, kterých se sešlo celkem 72, byla asfaltová část velice zajímavě postavená, zatímco terénní část byla prodloužena a jezdcům chyběly skoky. V pátek odpoledne začalo pršet, a tak se sobotní ranní tréninky jely na místy mokré trati, ale především na rozbahněném terénu, což byl pro většinu závodníků opravdový adrenalin.
Na autodromu nedaleko České Lípy startovaly všechny třídy, tedy i třída S4 Quad, která letos bojuje s nízkým počtem startujích. V této třídě dojel netradičně na druhém místě Vladimír Bouška, kterého pokořil Radek Procházka. V pitbikách si na nejvyšší stupínek na bedně stoupnul opět Filip Neuvirt, který má v letošní sezóně nakročeno k obhajobě loňského titulu. Celkově druhý skončil Adam Bajer, který ovšem první jízdu vyhrál. A pohár za třetí místo si odvezl Václav Tájek.
Kategorii S3 Veteran Cup tradičně vyhrál Jiří Lovětinský , který příští rok budu dle neoficiálních informací bojovat o mistrovské body ve třídě S1. Druhý skončil Vladimir Potužák, který startuje na velkých kolech, tedy rovněž v kategorii S3MX Cup, kde ovšem tentokrát překonal Radek Grulich.
V nejobsazenější třídě S2, tentokrát s 27 jezdci, si nejlépe vedl Petr Pinc mladší, který patřil ke špičce českého supermota, ovšem nyní se věnuje spíše Freestylu. Druhý dojel Erik Provazník, který potvrzuje, že motokrosaři dokážou být na supermotu opravdu rychlí a i když ještě nemá se supermotem takové zkušenosti, předvádí perfektní výkony. Stupně vítězů doplnil jediný zahraniční účastník, a to Eduard Werner ze Slovenska.
Kategorie S1 slibovala zajímavé závody, jelikož do závodů se vrátil po zranění Vít Janoušek a ukázal, že ze svého jezdeckého umění nic nezapomněl. Vyhrál kvalifikaci, ovšem v obou rozjížďkách ho předjel Tomáš Trávníček a připsal si tak své konto dalších 50b. A pro třetí místo si v Sosnové dojel Jirka Boček.
V letošní sezóně se jede už pouze jeden poslední závod Mistrovství ČR a opět v Sosnové, všem tentokrát tradičně po směru.
Příznivci supermota se ale můžou těšit na městský závod v Hrušovanech nad Jevišovkou, který se jde již 20.8.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist