Ohlédnutí za Motardy v Písku

O uplynulém víkendu hostil jihočeský Písek, respektive AK Hradiště, předposlední závod Mistrovství České republiky Supermoto.


V kategorii Prestige v ani jedné ze dvou jízd nenašel přemožitele Vít Janoušek ml. (#51). Za zády mu v obou jízdách jezdil Petr Trávníček (#16), celkově druhý. Na bronzovém stupínku oba zmiňované doplnil Jirka Boček (#1), třetí v druhé jízdě. Petr Pinc ml.(#21), třetí místo v první jízdě se na stupně vítězů nevešel, skončil čtvrtý. Stejné pořadí jak již je poslední dobou zvykem jsme zaznamenali i v hodnocení čtyřistapadesátek.

Stejná situace se opakovala i v kategorii Open- a vlastně i v obou zbývajících třídách. V Openech obě jízdy vyhrál Petr Záruba (#43) a zaslouženě získal celkové prvenství. Na druhém místě se umístil Lukáš Ducháček (#33), v součtu jízd o dva body lepší než celkově třetí Lukáš Snížek (#48).


Třída velkých kol- Mitas Cup, byla bohužel poznamenána malým počtem startujících. I tak Zdeněk Antony (#52) ani v jedné z jízd nedal svým třem soupeřům šanci, a se ziskem padesáti bodů se postavil na stupínek nejvyšší. Celkově druhé místo obsadil Aleš Cikánek (#210) se svojí Suzuki, protože v obou jízdách dokázal zajet pódiové umístění. Na bronzový stupínek se postavil Lukáš Červený (#122), druhý z druhé jízdy.

Kategoriie čtyřkolek se nám s blížícím se koncem sezony pomalu vzpamatovává. Oproti minulým závodům v Sosnové nám na startovním roštu přibyl opět jeden stroj. Pokud to takto půjde dál, dočkáme se v Mýtě sedmičlenného startovního pole. Ale teď vážně, i přes malý počet jezdců se čtyřkolkáři snaží a jdou do toho na plno. Jejich dlouhé drifty na výjezdech ze zatáček, stejně jako skoky či jízda po dvou patří k tomu nejvíc atraktivnímu, co může český mistrák divákovi nabídnout. Vladimír Bouška (#33) si po smolné Sosnové, kde ho zradila technika, spravil chuť a po obou vítězných jízdách „bral“ celkové prvenství. Honza Jasanský (#93), 2 x druhý a to se rovná druhému místu celkově. Třetí místo si vyjel Jan Chalupa (#26), při shodném počtu bodů s čtvrtým Davidem Ziguškou (#25) na Yamaze.

Výsledky:

Prestige +450:

Celkově: 1. Janoušek Vít ml., 2. Trávníček Tomáš, 3. Boček Jiří
1. jízda: 1. Janoušek Vít ml., 2. Trávníček Tomáš, 3. Pinc Petr ml.
2. jízda  1. Janoušek Vít ml., 2. Trávníček Tomáš, 3. Boček Jiří

Open:

Celkově: 1. Záruba Petr, 2. Ducháček Lukáš, 3. Snížek Lukáš
1. jízda: 1. Záruba Petr, 2. Ducháček Lukáš, 3. Bartoš Jiří
2. jízda: 1. Záruba Petr, 2. Snížek Lukáš, 3. Ducháček Lukáš


Mitas Cup

Celkově: 1. Antony Zdenek, 2. Cikánek Aleš, 3.  Červený Lukáš
1. jízda:   1. Antony Zdenek, 2. Cikánek Aleš, 3. Želiska Lukáš
2. jízda:   1. Antony Zdenek, 2. Červený Lukáš, 3. Cikánek Aleš

Čtyřkolky

Celkově: 1. Bouška Vladimír, 2. Jasanský Jan, 3. Chalupa Jan
1. jízda: 1. Bouška Vladimír, 2. Jasanský Jan, 3. Ziguška David
2. jízda: 1. Bouška Vladimír, 2. Jasanský Jan, 3. Chalupa Jan


Kompletní výsledky ke stažení zde.


Poslední závod Mistrovství ČR Supermoto se koná 27. září ve Vysokém Mýtě, ale do té doby si skvělých driftů můžete užít i jinde.
Již tuto sobotu, 12.9. pořádá Petr Vorlíček na letišti v Milovicích Suzuki Drift Show, jíž se zúčastní i řada světových jezdců.
Hned den následující, v neděli 13.9. se na letišti ve Vyškově jede závod Mezinárodního Mistrovství Slovenska.
No a o týden později, v sobotu 19.9. se bude driftovat před brněnskou Olympií v rámci akce Olympia Night Show.

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist