MČR Supermoto, Sosnová

Po více jak měsíční pauze se nám opět rozjel mistrák motárdistů. Po ne zrovna povedených závodech v Chebu přišly změny. Třída Mitas se jela společně s Openy a čtyřkolky si to letos poprvé mohly rozdat o mistrovské body, neboť se jich na trati sešlo celých 5.

Kapitoly článku

Mitas Cup

Jak již bylo zmíněno výše, tato třída startovala společně s kategorií Open. Šlo tak jednoznačně o nejpočetnější startovní pole dne. S menším prostorem na trati se nejlépe vyrovnal Zdeněk Antony (#52), který se tak poprvé v letošní sezoně mohl postavit na nejvyšší stupínek. Pro druhé místo si dojel Miroslav Pergl (#311), pro nějž to byl letos rovněž nejlepší výsledek a vlastně i letošní premiéra na „bedně“. Třetí příčku pak obsadil po nepovedené první jízdě (poslední z šestičlenného startovního pole) Vladimír Potužák (#70) se svým Husabergem. V průběžném pořadí se Antony dotáhl na Potužáka, který stále vede, ale již jen o 3 body.

Výsledky závodu:

1. Antony Zdenek
2. Pergl Miroslav
3. Potužák Vladimír
4. Kuchar Zdenek
5. Cervený Lukáš

Průběžné pořadí: 

1. Potužák Vladimír 137 b.
2. Antony Zdenek 134 b.
3. Pergl Miroslav 82 b. 

Open

V Openech si pro 50 bodů dojel Petr Záruba (#43), sedmnáctiletý závodník z Prahy nenašel přemožitele ani v jedné jízdě a svoji převahu potvrdil i nejrychlejším kolem v hodnotě 1´32.347. Pořadí na dalších dvou místech bylo rovněž shodné v obou jízdách. Pro 44 bodů do průběžného pořadí si dojel Lukáš Ducháček (#33). 2 x 20 bodů a celkově třetí místo bral pak Aleš Fučík (#100) ze znojemského racingového týmu.


Výsledky závodu:


1. Záruba Petr
2. Ducháček Lukáš
3. Fucík Aleš
4. Snížek Lukáš
5. Strelka Petr

Průběžné pořadí:

1. Záruba Petr 126 b.
2. Ducháček Lukáš 120 b.
3. Fucík Aleš 110 b.


Čtyřkolky

Kompletní reportáž včetně fotografií naleznete na serveru www.quadmania.cz.


450 + Prestige:

V prestižní kategorii se i přes ne zrovna početné startovní pole poměrně dost padalo, naštěstí šlo však o lehké pády kdy jezdec i stroj mohli po zvednutí pokračovat v boji. Vše začalo již při startu do druhé jízdy. Vít Janoušek (#51) zůstal stát a jeho stájový kolega Blaha (#69) do něj zezadu narazil. Snaha Blahy dohnat manko vyústila v jeho další pád v zatáčce za cílovou rovinkou a Jirka zvedal svůj motocykl podruhé. Asfalt v Sosnové si zřejmě oblíbil i Míra Starý (#88), který si na něj lehl také dvakrát. To ovšem nezměnilo nic na tom, aby nám Míra, jako matador českého supermota ochotně povyprávěl o jediném Husabergu ve startovním poli. Zajímalo nás, jak moc se zlepšil motardový Husaberg oproti svému předchůdci: „Ležatý válec je udělaný hlavně kvůli těžišti, které se posunulo do středu motocyklu, a díky tomu je příjemně vyvážený. Hrozně dobře se vede, drží stopu, a v driftu se nenarovnává. Což mě osobně vyhovuje při divoce vypadajících driftech. Motor se zklidnil, ale nepostrádá potřebný krouťák."


V obou jízdách opět zvítězil Tomáš Trávníček (#16), když odolal útokům Bočka i Pince. Na celkově druhém místě skončil Jirka Boček (#1) a na třetí stupínek vystoupal i přes nepovedený start Vít Janoušek. Petra Pince (#21) o "bednu" připravil defekt předního kola ve druhé jízdě, přesto si s prázdným kolem dojel pro 13mistrovských bodů.

Výsledky závodu:

1.Trávnícek Tomáš
2.Bocek Jirí
3. Janoušek Vít ml.
4. Brabec David
5. Pinc Petr ml. 

Průběžné pořadí:

1. Trávníček Tomáš 122 b.
2. Boček Jiří 106 b.
3. Brabec David 86 b. 

Na motardy se do Sosnové přišel podívat i jezdec MS silničních motocyklů Karel Abraham. Součástí jeho tréninku je i jízda na Motardu. Abája tak využil slunného odpoledne a přijel okouknout drifty a uvolnit se před domácím podnikem MS v Brně. 
Další závody motardů můžeme spatřit již 22.8. v Mimoni, kde se jede volný závod. MČR se pak koná 6.9. v Písku.

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)
Roman Kalkus - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist