Kopřivnice v zajetí rychlosti

Seriál závodů Mistrovství ČR - SUPERMOTARD OPEN TOUR ČSMS zaznamenal další podnik, který se odehrál v Kopřivnici. Vzhledem k letošní situaci v motoristickém sportu v ČR museli pořadatelé hledat nové místa na závodění supermotardů. Potencionálních míst zde není příliš a polygon společnosti Tatra skrýval neskutečné možnosti.

udíž se v Kopřivnici nachystala opravdu rychlá trať, včetně velice specifického terénu, který budil velké diskuze. Jednalo se o zvlnitý úsek z dlažebních kostek, se kterým si nakonec všichni jezdci bravurně poradili a diváci se mohli těšit z podívané, jaká se jim naskytne pouze zde. I když se letos nepřekonávají rekordy v jezdecké účasti, vznikají rekordy v divácké návštěvnosti.

Jezdci si letos zvykají, že jsou opravdový závodníci, což zde potvrdila divácká kulisa 2400 lidí, kteří postávali podél celé trati o celkové délce 1700m, kde povzbuzovali své favority.
A kdo patřil mezi jejich největší favority? Byla to samozřejmě Terka Hallová, pro kterou je Kopřivnice téměř domácí závod. Tato mladá dívka, startující ve třídě S2, si ovšem své fanoušky získala především svojí skvělou jízdou. Vítězství si připsala v prvním i druhém závodě, který byl v druhé polovině předčasně ukončen kvůli dešti.
Druhý závod nejrychlejší třídy S1 byl tedy vyhlášen jako mokrý, a začla loterie s pneu, jelikož těsně před začátkem závodu přestalo pršet a trať rychle osychala. Tato skutečnost zamíchala kartami. První závod třídy S1 s velkým náskokem vyhrál loňský mistr ČR Tomáš Trávníček, který jel v Kopřivnici svůj první letošní závod, jelikož ho na poslední chvíli angažoval moravský tým Hardbike. V druhém ovšem zvolil lepší strategii tým Effenbert a jejich jezdec Vít Janoušek protl cílovou čáru jako první. A jelikož o celkové vítězi rozhoduje druhá jízda, tak si největší pohár odvezl právě Víťa.

Výsledky

Čtyřkolky: 1. Petr Polák, 2. Vladimír Bouška, 3. Martin Vlasák

Hobby: 1. Jakub Beinhauer, 2. Petr Klamt, 3. Ladislav Panaško

MX: 1. Václav Kadlec, 2. Tomáš Panáček, 3. Tomáš Polčák

Veterán: 1. Jiří Blaha, 2. Juraj Kněžovič, 3. Pavel Provazník

Junior: 1. Milan Niemczyk, 2. Nikolas Blaha

Pitbike: 1. Adam Bajer, 2. Miroslav Šplíchal, 3. Jiří Štancl

S2 Junior: 1. Lukáš Burget, 2. Václav Tájek

S2: 1. Tereza Hallová, 2. Filip Neuvirt, 3. Libor Machát

S1 Open: 1. Radek Sokol, 2. Jan Drkoš, 3. Václav Schmid

S1 Profi: 1. Vít Janoušek, 2. Tomáš Trávníček, 3. Miroslav Řihák
Další závody se budou konat 15.7. v Brně a 28.7. v Hrušovanech nad Jevišovkou.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist