Chebská Ypsilonka hostila MČR Supermoto

Druhý závod Mistrovství České republiky Fuchs Oil supermoto 2011 se jel o víkendu za téměř ideálního počasí. Sobotní tréninky a hlavně nedělní závody zůstaly suché a bylo k vidění zase pěkné driftování.

Kapitoly článku

Krásná chebská trať z dlouhou pasáží terénu slibovala pěknou podívanou a zajímavý závod.
Celkem se sjelo osmdesát jezdců, kteří se rozdělili pro letošní rok do inovovaných kategorií.
Nejvíce obsazenou se opět stala třída S2. Necelá třicítka jezdců předvedla nejen pěknou podívanou, ale i velice rychlé časy. V celkovém umístění skončili nejlépe na třetím místě Dominik Plavec, na druhém místě se stejným počtem bodů jako vítěz Tomáš Červený a vítězem se pro tento závod stal Václav Schmid.
Velkým překvapením byli mladí nově příchozí jezdci Jan Drkoš a Radek Sokol, kteří si na svém druhém supermoto závodě vyjeli celkovou 6 a 7 pozici. Stejně tak i jediná slečna ve startovním poli Terka Hallová a její týmový kolega Martin Drozd, kteří s těmito závody začali v loňském roce předvedli pěkné výsledky. Kategorie S2 je právě nejčastěji obsazována nově příchozími jezdci a je krásné sledovat, jak se postupně jezdci zlepšují a postupují na vyšší umístění. Ti nejlepší z této kategorie, kteří si v letošním roce stoupnou na bednu, musí pro příští sezónu přestoupit do mistrovské třídy S1 a tím uvolní místo zase dalším. Tento postupový klíč se v loňském roce osvědčil a zaručuje dostatek jezdců nejen ve třídě S1, ale i v kategorii S2. Další kategorii byla S3 PitBike, kde opět kraloval Filip Neuvirt a bratři Bajerové, z nichž úspěšnější byl Karel na druhém a Adam na třetím místě.
V dalším závodě se na startovním roštu setkaly dvě kategorie a to S3 MX Cup a tuto sezónu nově vzniklá S3 Veterán Cup. Mezi „krosařema“ se na třetím místě umístil Petr Bulík, druhý byl Radek Grulich a opětovně zvítězil nestárnoucí Vlaďa Potužák. Ve veteránech si pro třetí pozici dojel Vláďa Potužák, druhý byl Míra Starý a pro zlatý věnec si v pohodě dojel nachlazením handicapovaný Jirka Lovětinský. V kategorii S4 Quad se sešlo celkem pět jezdců, což je minimum pro vypsání závodu. Tuto zajímavou kategorii vyhrál Vláďa Bouška, druhý byl Petr Špalek a třetí dojel Milan Piskáček.
V královské třídě S1 chyběli jezdci, kteří jeli Mistrovství Evropy v Bulharsku. Byl to Petr Vorlíček a Pavel Kejmar a nebo jsou zranění jako Víťa Janoušek. I přes neúčast těchto jezdců bylo startovní pole vcelku pěkně obsazené. Svoji letošní nadvládu zopakoval Tomáš Trávníček, který opětovně vyhrál obě závodní rozjížďky a potvrdil tak zatím svoje bezkonkurenční jezdecké kvality. Na druhém místě dojel Míla Říhák a na třetím místě po smolném pádu ve druhé rozjížďce skončil Jirka Boček.
Třetí závod MČR Supermoto se stěhuje v termínu 18.6.-.19.6.2011 do Vysokého Mýta. Už teď se těšíme na pěkné závody a na vysokou jezdeckou účast.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist