Pavel Kejmar o svém stříbrném italském víkendu

Pavel Kejmar už je doma z italského Ottobiana, kde se o uplynulém víkendu jel druhý podnik letošního mistrovství světa supermoto. Český jezdec tam zaznamenal fantastický úspěch, když obsadil druhé místo za Francouzem Thomasem Chareyrem. Jak víkend probíhal, vám Pavel osobně popíše v následujícím článku.

„Celý víkend bylo počasí fakt masakr střídavé, takže bylo dost složité vybrat gumy. A nebylo ani příliš teplo, takže tlak v gumách se taky měnil a bylo obtížné to vše ideálně nastavit. Ale trať v Ottobianu jsem znal. Letos jsem tam byl v zimě párkrát trénovat, což byla výhoda. Terén se tam taky dost mění, protože je pískový a není takový problém, aby si ho pořadatelé změnili, jak zrovna potřebují. V kvalifikaci to bylo psycho, jelikož byla vyhlášena jako mokrý závod. Tím pádem jsem raději zkusil mokré gumy, abych zjistil, co to bude dělat na skoro novém asfaltu. Rychle to ale osychalo, tak jsem si vzal druhou, už závodní motorku se slickama, a zkoušel jsem zalítnout co nejlepší kolo. Nechtěl jsem moc riskovat před SuperChrono, abych zbytečně nespadl, a proto čas nebyl ideální. Ale celý víkend časy byly strašně moc vyrovnané. V SuperChronu jsem obsadil třetí místo a byl jsem docela spokojen,“ vzpomíná Kejmar.
„Do prvního závodu se mi povedl start. Protáhl jsem se přes Mauna Hermunena a jel druhý za Thomasem Chareyrem. Ten mi ale malinko ucukl, hlavně v první polovině, a já pak už prostě nebyl schopný ho dotáhnout. Takže v cíli byl skoro sedm sekund přede mnou, což nebylo uplně tak strašně moc. Druhé místo v cíli bylo zatím moje nejlepší umístnění. Do druhého závodu jsem pokazil start a dojížděl jsem do první zatáčky až na 4. místě. Ale protáhl jsem se hned vnitřkem, a to jak přes Ivana Lazzariniho, tak přes Chareyra. Takže první jel Hermunen a druhý já. Hned na rovině mne ale předjel Chareyre a já byl třetí. V terénu hned druhé kolo chyboval Hermunen, ujelo mu přední kolo a musel přeskočit vnitřní tobogánek.Toho jsme s Thomasem využili a předjeli ho. Držel jsem se v dobrém tempu na druhém místě. Bohužel jsem chyboval na uklouzaném pískovém terénu a spadl jsem. Toho využili Hermunen i Lazzarini. Jel jsem na čtvrtém místě, a to jsem taky udržel až do cíle. Po pádu už jsem se vůbec nemohl dostat do tempa. Celkově to pro mě znamenalo v hodnocení GP Itálie druhé místo. V průbežném pořadí jsem se posunul na 5. místo se ztrátou na prvního 21 bodů. Děkuji moc mému týmu 833 Racing a všem mým sponzorům a partnerům. Speciální dík patří mému tátovi a mámě a moji polovičce Šárce za maximální podporu tento víkend! Díky moc Všem lidem co mi drží palce a jakkoliv mi fandím opravdu si toho strašně moc vážím,“ zakončil Kejmar.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist