Pavel Kejmar na tandemu s Vláďou: Když nemáš lásku a vášeň, tak to dělat nejde

Hostem pátečního seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou je Pavel Kejmar, který vypráví o svém závodění na motokrosové i motardové motorce, ale i o trénování mladých závodníků, kterým dnes předává své zkušenosti, které nasbíral v nejrůznějších šampionátech, včetně nejprestižnějšího mistrovsví světa. Poslechněte si rozhovor se skvělým supermoto jezdcem, který tvrdí, že vždycky můžete udělat víc.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak začal jezdit na motorce a závodit
  • O motokrosu a zásadním zlomu ve své zavodní kariéře
  • Jak zranění vystavilo stopku motokrosu a došlo na přestup na supermoto
  • O závodech doma a v zahraničí
  • Jak to chodí v zahraničních týmech
  • O trénování mladých závodníků
Náš tip

Nekrácená verze k poslechu v MP3 zde: kejmar.mp3

 

Pavel Kejmi Kejmar začal závodit na malé motokrosové motorce, kterou mu koupil táta, a ze začátku se ježděním hlavně bavil. Jako zásadní zlom ve své závodnické kariéře vnímá okamžik, kdy odjel trénovat do Itálie a spontánně se rozhodl v Itálii zůstat a osamostatnit se. Byla to rozhodně velká škola a je za své rozhodnut rád. V rozhovoru přiblíží, jak trénoval, jak dal motokrosu všechno a jak chtěl mít všechno skvěle připravené. Motokros miloval, ovšem zranění rozhodlo, že se musel podívat po jiné disciplíně a víceméně náhodou se rozhodl pro supermoto.

Je docela vtipné, že kdysi řekl, že na motarda za žádnou cenu nechce jít. Ať je to jak chce, motardová motorka ho po nějakém čase začala bavit a ani výsledky nebyly vůbec špatné. Začalo se mu dařit jak v domácím mistráku, tak v zahraničí. Pavel se několikrát stal mistrem republiky, zrovna tak vicemistrem Evropy a na mistrovství světa se mu podařilo několik závodů vyhrát a vyjet celkové třetí místo, což je naprosto úžasným výsledkem. Poslechněte si rozhovor s klukem, který závodil v zahraničních týmech a stal se také továrním jezdcem TM.  

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist