Hiemer míří do Moto2

Světová hvězda supermota, ex-mistr světa a tovární jezdec KTM Němec Bernd Hiemer, pojede v roce 2011 silniční závody kubatury Moto2 za německý tým MZ a dočasně tak opustí tento druh závodů na motorkách, který se v posledním čase potýká s velkými problémy.

Mistr světa v supermotu z roku 2008, německý jezdec Bernd Hiemer, má za sebou hodně těžkou sezónu a vůbec nevěděl, jaká bude jeho další sportovní kariéra. Minimálně v privátním životě už ale vše vyřešil a oženil se se svou přítelkyní Nataschou Philipp v Leutkirchu v německém Allgäu.
 

Nyní je už také rozhodnuto o jeho další kariéře motocyklového jezdce. A ta bude hodně překvapivá. Už začátkem letošní sezóny testoval Hiemer několikrát superbikový motocykl KTM a stále více a více uvažoval o přestupu k silničním motorkám, neboť závody supermota prožívají v současné době hodně krušné období a leží ve své podstatě úplně na zemi.


Ex-světový šampión podepsal smlouvu se silničním týmem MZ ze Zschopau a pojede za tento tým závody Moto2, nejdříve ovšem ve španělském šampionátu CEV. "Bernd bude ještě teď v prosinci týden testovat ve Španělsku" říká týmový šéf MZ Peter Rubatto a dodává: "Ovšem bez jakéhokoliv tlaku na dosažené časy. Potom ho čeká další test v Thajsku, se supersportovým motocyklem Honda. Společně s Arne Todem vytvoří dvojici na motocyklech MZ, která absolvuje celý španělský šampionát 2011 (celkem 7 závodů - od 17. dubna v Jerezu až do 20. listopadu - opět v Jerezu).
 
Smlouva je zajímavá především v tom, že pokud se podaří Hiemerovi zajet 1x umístění v Top 5, pojede v roce 2012 světový šampionát Moto2. Pokud se mu to ale nepodaří, tak MZ má opční právo nasadit Hiemera do šampionátu supermoto, neboť továrna MZ se chce věnovat ve větší míře i offroadu. 

"Budeme pečlivě sledovat jeho výkonnostní vzestup na silničních okruzích. Pokud se mu to ale nepovede, tak ho budeme připravovat na závody MS v supermotu, a společně se zúčastníme tohoto šampionátu", říká dále Rubatto.

Co se týká platových podmínek, tak Hiemer dostane sice od MZ minimální mzdu, ovšem veškerá volná místa na kombinéze může použít pro sebe. V mistrovství světa supermoto nemusel sice tento německý jezdec přinést žádné sponzorské peníze, ale o nějakém pravidelném příjmu nemohla být vůbec řeč. 

Jak je tento projekt důvěryhodný, ukáží příští měsíce, v každém případě se ale nabízí otázka, proč by měl být jeho přechod do světového seriálu supermota s motocyklem MZ tak komplikovaný...  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist