Češi se vrátili s bronzem ze Supermota národů

Trať pogumovaná od motokár a kluzká jako led, navíc s nedostatečnou propustností. Takové zážitky si přivezla česká reprezentace z italského Jesola, kde se uplynulý víkend jel jubilejní desátý ročník Supermota národů. Přesto byla trojice Pavel Kejmar, Milan Sitnianský a Petr Vorlíček spokojená s vybojovaným třetím místem, což je velké zlepšení oproti loňskému místu pátému.

Stejně jako sobotní kvalifikaci, tak i nedělní závody ovládli na trati v italském Jesolu Francouzi. Reprezentanti země galského kohouta tak obhájili svůj loňský titul. Češi si oproti loňsku polepšili, dobyli stupně vítězů, když skončili třetí za druhou Itálií. Závod národních týmů o Trofej Francesca Zerbiho se uskutečnil na 1155 metrů dlouhé trati (1005 metrů asfalt, 150 metrů off-road). „Ve složení českého týmu došlo na poslední chvíli ke změně. Místo Provaznika odcestoval do Itálie Petr Vorlíček. Jelo se na trati, která je ukrutně krátká a myslím si, že vůbec neodpovídala světovému podniku takové úrovně. Povrch byl nagumovaný od motokár, takže byla kluzká jako led, ale to vem čert. Horší byla propustnost – na více než 30 jezdců rozhodně nestačila," uvedl po návratu domů mistr České republiky Pavel Kejmar, který sedlá Husqvarnu. 

"Sobotní tréninky proběhly v pohodě a šlo se do kvalifikačního závodu. Já skončil třetí, Milan také a Petr čtvrtý. Počitaly se vždy jen dva lepši výsledky, celkově z toho bylo třetí místo, což bylo pro neděli dobré. Byl jsem s tím spokojený, Francie a Itálie, co skončily před námi, postavily strašně silná mužstva. V neděli nás ale čekalo ukrutně aprílové počasí, což je pro supermoto to nejhorší, protože nevíte, jestli dát mokré nebo suché gumy. Nebo suchý zadek a předek mokrý. Warm up se odjel na mokru a fakt to obrovsky klouzalo. Jedete krokem a přitom vám to klouže. Pak zatáhnete a vidíte kolem sebe všude motorky a jezdce, jak se všichni válí. Takře jsem jel na klid a těšil se na závody," pokračoval Pavel, vítěz letošní Velké ceny Kolumbie. 

"První závod jsem jel s Milanem Sitnianským a startoval jsem zezadu z 19.mista,  Milan ze třetího. Dotáhl jsem to na až 6. místo, a pak byla přede mnou strašně velká mezera k 5. místu. Tak jsem dojel na jistotu na 6. místě. Milan jel super a skončil sedmý. Druhou rozjižďku jeli Milan s Petrem Vorlíčkem a udrželi celkové třetí místo v průběžném pořadí Supermota národů. Třetí rozjižďku jsem jel s Petrem a dohodli jsem se, že nepojedu zase zezadu, ale tentokrát z 3. mista a Petr z 19. Potřebovali jsme alespoń jeden super výsledek. Bohužel po startu jsem se střetnul s kámošem Lukasem Hollbacherem z Rakouska a šel jsem k zemi. Stalo se to hned v první zatáčce, byl jsem rád, že mne zbytek 30 jezdců nepřejel. Začal jsem tahat z 31. místa a dojel jsem na 11. místě. Naštěsti to Petrovi sedlo a dojel na 7. pozici, což nám stačilo na 3. místo celkově! Protože moje 11. místo se jako nejhorši v bilanci našeho týmu podle pravidel závodu škrtalo. Osobně jsem strašně moc rád, že nám to vyšlo před čtvrtým Rakouskem o ty 3 bodiky. Bohužel na Francii a Itálii jsme výsledky opravdu neměli. Díky klukům za super výsledek a D. Novotnému z ACČR,"  zakončil Kejmar.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist