Zpráva z Kataru (6)

Mokrý Warm Up předznamenal blížící se zahájení prvního klání světových superbiků a supersportů.

Warm Up, který se jel na zcela mokrém asfaltu, ukázal potenciál polského jezdce Pawla Szkopka, který ve třídě Supersport patřil během dvacetiminutového Warm Upu k nejlepším. Ještě několik minut před koncem poslední předstartovní zkoušky jezdec týmu KL Intermoto figuroval na prvním místě. Připomínám, že oba jezdci českého týmu nastoupili do zahřívacího kola s motocykly připravenými pro závod, tedy i s plnou nádrží benzínu. Tomáš Mikšovský zajel také dobrou jízdu, která mu přinesla patnácté místo, ovšem při přímém pohledu na jeho jízdu byl vidět potenciál i tohoto jezdce.
Jízda Poláka Szkopka zaujala přítomné natolik, že ihned po Warm Upu přišli do boxu týmu KL Intermoto na výzvědy zástupci nejen promotera šampionátu SBK (pan Morris Flammini), šéf asociace týmů pan Giulio Bardi, ale i zástupci Hondy Europe, kteří se dychtivě zajímali o přípravu motocyklů i o samotného jezdce.
Pokud by se jel závod na vodě, je náš tým připraven udělat na motocyklech ještě drobné korekce. Nyní však nad okruhem již neprší, začíná se protrhávat oblačnost. Již několikrát jsem se zde však přesvědčil, že během několika minut je vše jinak. Zafouká vítr od Perského zálivu a najednou padá v poušti voda. Jednoznačně volba pneumatik pro závod bude loterie.
Držte palce jezdcům týmu KL Intermoto!

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist