Za Lorise Cressona v Assenu nastoupí Brit Haslam

Už po prvním kole šampionátu MOTUL FIM Superbike World Championship v Aragonii došlo k ukončení spolupráce mezi belgickým závodníkem Lorisem Cressonem a týmem Pedercini Racing. Italský tým ve čtvrtek odpoledne oznámil, že za Belgičana pojede v Assenu zkušený britský závodník Leon Haslam.

Po prvním kole sezony WSBK v Aragonii tým Pedercini Racing ukončil spolupráci s Lorisem Cressonem. Důvodem mají být nedostatečné výsledky, ale tím hlavním důvodem budou zřejmě finance. S Kawasaki tak bude v Assenu závodit Leon Haslam, který už měl s týmem Lucia Pederciniho v plánu pro letošní sezonu WorldSBK čtyři starty na divokou kartu – Misano (ITA), Donington Park (GBR), Most (CZE) a Portimao (POR).

Zkušený Leon Haslam je nyní součástí britského superbikového šampionátu BSB, kde je jezdcem VisionTrack Lee Hardy Racing. Assen v plánu nebyl, ale pro Haslama je to vítaná příležitost, jak změřit síly s aktuální konkurencí. „Za všechny ty roky mám na Assen hezké vzpomínky, a když přišla ta možnost jet závod navíc s TPR Team Pedercini, bylo snadné ji přijmout,“ uvedl Haslam, který ve WSBK vyhrál pět závodů a pětačtyřicetkrát stál na stupních vítězů.

„S tímto týmem jsem už dříve závodil a v Kataru to bylo umístění v Top5, takže vím jak pracují. Nebude snadné naskočit rovnou do druhého kola sezony bez testování motorky. Šampionát je hodně vyrovnaný, ale jelikož vím, že spolu budeme závodit ještě v dalších čtyřech podnicích sezony, věřím, že získáme cenné informace a společně prožijeme pozitivní víkend.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist