Z Assenu Ježek odváží jeden mistrovský bod

Neděle v Nizozemsku zatím byla nejúspěšnějším dnem Ondřeje Ježka v této sezóně mistrovství světa Superbike. Po skvělém představení ve warm upu připsal do celkové tabulky další bod, když v závodě v přímém souboji s Yonny Hernandezem vybojoval patnácté místo.

V ranním zahřívacím tréninku Ondra zajel nejrychlejší čas víkendu a blýskl se jedenáctým místem. Nutno také dodat, že to bylo na tvrdší směsi pneumatik, tedy té „horší“. V odpoledním závodě se mu až tak skvěle nedařilo, ale poprvé v sezóně si s někým zazávodil a tento boj mu přinesl mistrovský bod.

Po závodě Ondřej Ježek uvedl: „Ráno jsem se zmáčkl. K času 1'36,4 mi pomohl i Chaz Davies, kterého jsem celé kolo pronásledoval. Sice warm up nic neřeší, ale dodalo mi to sebedůvěru, když jsem v některých pasážích byl i rychlejší než on. Bohužel jsem věděl, že do závodu toto nastavení nebude to pravé ořechové. Musel jsem se s motorkou hodně prát a určitě bych takové tempo celou dobu jet nevydržel.“

Do zahřívacího kola závodu musel Ondra startovat z boxů kvůli poruše palivové pumpy těsně před startem. Na roštu se však zařadil na jeho závěr, což v jeho případě nebylo žádné znevýhodnění.

„Start se mi vůbec nevydařil, ale bylo to nakonec štěstí. Roman Ramos tam ostatní hodně tvrdě atakoval a mě se povedlo všechny podjet vnitřkem. I díky tomu se pak závod takto vyvíjel, protože Yonny Hernandez na rozdíl od včerejška nenašel správný rytmus a já ho nakonec porazil. Byly to místy tvrdé souboje, ale jsem rád, že jsem ten bod nad ním vybojoval. Hodně však lituji poslední šikany, kterou jsem probrzdil a kvůli tomu ztratil čtrnácté místo s Alexem Lowesem, který absolvoval po pádu stíhací jízdu,“ dodal Ježek.

Nyní se měl tým Guandalini přemístit do Brna na testování. Zda se tak stane, je však stále otázkou, protože se momentálně tým nachází ve svízelné situaci s motory. Pokud by se tyto testy nestihly, sledujte sociální sítě Ondřeje Ježka, kde by měl být představen náhradní termín těchto velmi důležitých testů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3.5 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Foxx5 přispěl 0.5 Kč
masi přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist