Yamaha představila v Jerezu své týmy WorldSBK

V roce 2020 bude mít v mistrovství světa superbiků Yamaha zastoupení v podobě tovární skupiny Pata Yamaha Official WorldSBK Team, jímž budou zdatnými soupeři týmy GRT Yamaha WorldSBK Junior a Ten Kate Yamaha WorldSBK Supported Team. Barvy pro nadcházející sezonu týmy představily těsně před zahájením prvního testu v jihošpanělském Jerezu. Superbikové týmy jedou stroje Yamaha YZF-R1.

Tovární tým Pata Yamaha Official WorldSBK reprezentuje dvojice závodníků – zkušený sedmadvacetiletý Holanďan Michael van der Mark nastupuje do čtvrté sezony s týmem, a Toprak Razgatlioglu naopak přichází od Kawasaki, takže s Yamahou pojede závody WSBK poprvé. Třiadvacetiletý Turek je velký talent a s VD Markem jsou jedni z mála, kteří dokázali porazit Jonathana Rea. Tato jezdecká sestava letos půjde za titulem mistra světa.

Tým GRT Yamaha WorldSBK Junior má komplet nové složení. Prvním jezdcem je třiadvacetiletý Ital Federico Caricasulo, který loni jen těsně prohrál bitvu o titul mistra světa World Supersport. Letos tak pojede premiérový ročník jezdce královské třídy Superbike. Do mistrovství světa nastupuje po nějaké době Američan, kterým je čtyřiadvacetiletý Garrett Gerloff z Texasu. V americkém šampionátu MotoAmerica vyhrál Gerloff dvakrát titul v supersportech (2016,2017) a v roce 2018 získal své první stupně vítězů v pozici jezdce týmu Yamaha Factory Superbike. Loni pokračoval s týmem tří ladiček a skončil celkově třetí.

Ten Kate Yamaha WorldSBK Supported Team má jediného jezdce, kterým je šestadvacetiletý Loris Baz. Zkušený Francouz loni odvedl velký kus práce, když tým Ten Kate dokázal absolvovat návrat do světového šampionátu, a třebaže prvních pět poniků vynechali, Baz nakonec sezonu uzavřel jako desátý v pořadí.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist