Yamaha oficiálně potvrdila konec spolupráce s Alexem Lowesem

Jak společnost Yamaha Motor Europe dala prostřednictvím tiskové zprávy z nedělního večera oficiálně na vědomí, po skončení sezony FIM Superbike World Championship 2019 zároveň skončí i jejich spolupráce s jezdcem Alexem Lowesem. Posledním víkendem, kdy britského závodníka uvidíme s týmem tak bude Katar.

Alex Lowes je jezdcem, který je s Yamahou od jejich návratu do WorldSBK v roce 2016. Společně odjeli celkem 106 závodů s celkem 15 umístěními na stupních vítězů. Velkým okamžikem pro Lowese byl v roce 2018 druhý závod v Brně, kde si na konto připsal své první vítězství. Alex Lowes byl rovněž klíčovým členem vítězného týmu Yamahy v prestižním vytrvalostním klání 8Hodin Suzuka.

Nyní tato spolupráce končí posledními společnými závody v Argentině a Kataru. „Rád bych začal tím, že bych Alexi poděkoval nejen za úspěch, jemuž jsme se společně těšili ve WSBK a Suzuce, ale také za jeho oddanost Yamaze a našemu projektu Superbike, jehož byl od samotného začátku nedílnou součástí,“ uvedl Eric de Seynes, prezident Yamaha Motor Europe.“

„Nebylo snadné rozhodnout, že s Alexem už v roce 2020 nebudeme pokračovat ve stejné úloze, ale zároveň jsme upřimně doufali, že by mohl zůstat součástí rodiny Yamahy. O možném riziku s tím spojeném jsme věděli a nakonec se to bohužel ukázalo jako skutečnost, takže Alex již příští sezonu s Yamahou nebude. Spolupracovat poslední čtyři roky s Alexem bylo pro mě velkým potěšením a za sebe i za Yamahu mu chci popřát do budoucna jen to nejlepší.“

Otázka je, kde Alex Lowes zamíří. Spekuluje se, že to bude Kawasaki, jelikož na jeho místo u Yamahy má přijít současný jezdec Kawasaki a velký talent Toprak Razgatlioglu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Zdenek54 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist