WSBK testy v Qataru (2)

Na okruhu Losail International Raceway pokračovalo testování pilotů WSBK a WSS.

Se zlepšenými podmínkami padaly v Losailu rekordy Lepší přilnavost a širší ideální stopa dovolily na 5380 metrů dlouhém okruhu Losail výrazně vylepšit dosažené časy, které piloti WSBK dnes dosahovali na nových pneumatikách Pirelli. Nejrychlejším mužem byl dnes Troy Bayliss, který na závodních pneumatikách dosáhl času 1:58,9, což bylo o pouhých 0,2 sekundy horší, než dokázal zajet na pneumatikách kvalifikačních při předchozím soukromém testu Ducati Corse, jenž však proběhl za ideálních povětrnostních podmínek.
Toseland tři desetiny za Baylissem James Toseland (Honda) dokázal konkurovat času Troye Baylisse, když využil lepšících se povětrnostních podmínek. I když byl jeho čas ještě ovlivněn silným větrem, přesto se dokázal přiblížit k aktuálnímu mistru světa. Jeho čas 1:59,1 byl o 0,4 sekundy lepší než čas třetího nejrychlejšího jezdce druhého dne testování Fonsi Nieta (Kawasaki). Nejlepší čtveřici doplnil Troy Corser (Yamaha), který dnes na R1 s novými tlumiči zaznamenal čas 1:59,7.
Lanzi první jezdec, který se nedostal pod dvě minuty Lorenzo Lanzi (Ducati) zlepšil svůj čas z prvního dne, když dnes zajel 2:00,3, což bylo pouze o jednu desetinu rychlejší než šestý Max Biaggi (Suzuki). Sedmým nejrychlejším byl Noriyuki Haga (Yamaha), jenž stejně jako Régis Laconi (Kawasaki) zajel čas 2:00,6. Yukio Kagayama (Suzuki) dosáhl času 2:00,7, zatímco Roberto Rolfo se oproti prvnímu dnu zlepšil na 2:02,2. Všem jezdcům zbývá k končení letošního roku již pouze jeden den testování, který pochopitelně proběhne v Qataru zítra.
Jezdci supersportů nabírají na rychlosti Broc Parkes (Yamaha) pokračoval v jeho skvělé formě, když i dnes udával tempo celé testující pětice. Den končil skvělým časem 2:03,3. Stejně skvěle se však dnes prezentoval i Gianluca Nannelli, který s dvouválcem Ducati dosáhl času pouze o jednu desetinu horšího. Australan Kevin Curtain poté zajel čas 2:03,9. Fabien Foret (Kawasaki) našel dnes téměř tři sekundy zlepšení a den pro něj končil velmi výrazným číslem 2:04,78. Pere Riba (Kawasaki) dnes ztratil hodně času kvůli dopolední havárii, snad i proto den ukončil časem 2:06,3.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist