WSBK Qatar – 1. závod

Římský císař Max Biaggi vtrhl na superbikové bojiště vítězstvím v Asii. Jakub Smrž veze první body. Jirka Dražďák cíl neviděl.

Max Biaggi na tovární Suzuki zvítězil v úvodním závodě letošní sezóny mistrovství světa superbike. Na druhém místě skončil James Toseland, který za Biaggim zaostal o 1,483 sekundy. Na třetím místě projel cílem trochu překvapivě Lorenzo Lanzi, který však za Biaggim zaostal již o více jak 13 sekund.
Na čtvrté pozici přijel Biaggiho kolega Yuki Kagayama, až pátý byl obhájce titulu Troy Bayliss a šestý Němec Max Neukirchner. Sedmým místem se na úvod sezóny prezentoval Roberto Rolfo, který těžil především z pádu tovární dvojice Kawasaki Régise Laconiho a Fonsi Nieta. Osmou pozici vybojoval Noriyuki Haga, devátou Troy Corser a desátou Ruben Xaus.
Náš Jakub Smrž během úvodních kol postoupil na 17. místo, kde bojoval s Alessiem Politou o pozici s označením 16. Po pádu Laconiho, Nieta a Brookese, kteří se ve dvanáctém kole poroučeli do štěrku, se boj za bodovanými pozicemi proměnil o boj na bodech. Jakub Smrž si ze svého prvního vystoupení mezi superbikovými profesionály nakonec přiváží své první dva body, když cílem projel na 14. pozici!
Jirka Dražďák předvedl tradiční skvělý start do závodu, cílem úvodního kola projel dokonce na 16. místě! Stop mu bohužel udělalo osmé kolo, kdy se mu zastavila jeho Yamaha.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist