WSBK Portimao – V pátek zajel nejrychleji Rea, Smrž je zatím dvacátý

Kapitoly článku

MS Superbike – 3.volný trénink

Třetí trénink definitivně rozhodne o postupové desítce pro druhé superpole. První trénink byl prozatím ten nejrychlejší, ve druhém zrychlilo jen pár závodníků, takže ten hlavní nápor se očekával až odpoledne. Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) byl daleko od postupových pozic, takže potřeboval zajet opravdu dobré kolo, ale výsledkem bylo, že mu hned v úvodních kolech začala hořet jeho Panigale, protože tam došlo k masivnějšímu úniku oleje. Velšan šel v osmé zatáčce k zemi a trénink zastavily červené vlajky. Dráhu čistili a po cca patnácti minutách jezdci SBK v tréninku pokračovali.

Trénink vyhrál časem 1'42,003 sekundy Marco Melandri (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team). Na druhé pozici trénink končí Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), který byl o 0,363 sekundy pomalejší. Výborně zajel třetí Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing), který na Rea ztratil sedmnáct tisícin. Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia) a Xavi Forés (Barni Racing Team) uzavřeli první pětku. Jakub Smrž (Guandalini Racing Team) zrychlil na 1'45,716 sekundy a na prvního ztratil 3,713 sekundy.

Přímý postup do Superpole 2 si zajictaila tato desítka závodníků – Jonathan Rea, Marco Melandri, Jordi Torres (MV Agusta Reparto Corse), Toprak Razgatlioglu, Eugene Laverty, Xavi Forés, Tom Sykes (Kawasaki Racing Team), Michael van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team), Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) a Michael Rinaldi (Aruba.it Racing - Junior Team).

Superbike World Championship – 3.volný trénink
26°C, dráha suchá, 39°C, vlhkost: 61%
FP3 WorldSBK Portugalsko 2018.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist