WSBK Portimao - Alvaro Diaz se stal mistrem SSP300, Victor Steeman skončil s vážnými zraněními v nemocnici

Kapitoly článku

MS Supersport 300 - Závod 1 (13 kol)

Vedení závodu se okamžitě chopil Álvaro Diaz, kterému stačil pouhý bod k získání šampionátu. Za něj se zařadili Dirk Geiger, Victor Steeman, Mirko Gennai a Ruben Bijman, vzápětí však bylo všechno jinak. Steeman na lídra mistrovství světa zaútočil, a ještě v prvním kole ho předjel. Zároveň se před Diaze povedlo dostat také Geigerovi, a tak se propadl na třetí příčku. Tomas Alonso obdržel dvojitou long lap penalizaci za předčasný start.

Závod byl po dvou kolech předčasně ukončen. Victor Steeman dostal highsider a podle všeho se při pádu následně střetl s Jose Luisem Perezem Gonzalezem. Že jde o vážný pád, dokazoval okamžitý střih televize. Následně byly vyvěšeny červené vlajky a zřejmě Steeman (vedením závodu doposud nebylo potvrzeno) byl dlouho ošetřovaný na trati. Poté byl vrtulníkem transportován do nemocnice.

Restart závodu byl posunutý, dokončen bude po klání Supersportů, tedy po sedmnácté hodině středoevropského času.

Aktualizace 14:38: Vedení závodu potvrdilo, že vrtulníkem byl transportován Victor Steeman. Utrpěl polytrauma a zranění hlavy. Podle fanoušků u trati mu bylo na místě nehody zavedeno umělé dýchání.

Supersport World Championship 300 – Závod 1 (13 kol)
27°C, dráha suchá, 41°C, vlhkost: 48%

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist