WSBK- Monza, thriller by # 96

Rychlost, dusno, emoce. Takový byl Jakubův víkend v Itálii.

Skoro se to zdá až neuvěřitelné, ale park v italské Monze „pobral“ neuvěřitelných 112 tisíc hlav prahnoucích v horké neděli nejen po nezbytně nutném osvěžení, ale také po kvalitním zážitku z tolik v Itálii populárního motocyklového sportu. 
A opravdu se bylo na co dívat a rozhodně byl hodně vidět i Kuba Smrž. 
I přesto, že si "náš" Jihočech veze z Monzy „pouhých“ 5 bodů za 10.místo z první jízdy, zanechal za sebou u italských fanoušků skvělý dojem. Stejně jako v první jízdě, tak i v druhé se probojovával ze zadních pozic, respektive ze 17-tého místa po prvním kole. 
V polovině závodu však byl již devátý a dýchal na záda skupince s Fabriziem, Xausem, Biaggim a Muggeridgem. V případě jejího předjetí by to znamenalo zatím nejlepší dosavadní výsledek v jeho superbikové kariéře. Tři kola před koncem také útok z Kubovy strany přišel, a v sekci, která se nazývá Variante Ascari. Kuba projel mezi všemi soupeři, kteří podivně „kličkovali“ po trati, doslova jako nůž máslem, a do šikany najížděl v čele skupinky. 
Možná byl trošku delší, ale následoval kontakt s Biaggim, který trefil svým předním kolem Kubovo zadní. Srážka způsobila proražení gumy, a tím i Jakubův pád po ujetí několika desítek metrů . Tento incident ukončil pouť nejen za skvělým výsledkem, ale také za masivním přídělem bodů, jenž by znamenal další posun v tabulce směrem nahoru.

Jakub Smrž: „Ráno jsem zkoušel obě motorky a z nich jsme po včerejších drobných problémech udělali jednu, která mi vyhovovala. 
V první jízdě jsem měl sice dobrý start, ale do první šikany jsem se nevešel bez problémů a hodně ztratil. Postupně jsem se probojovával dopředu, a v cíli mi chybělo jen málo na umístění o dvě místa lepší. 
Do druhého závodu jsme ještě trošku pozměnili nastavení a i když se mi nepovedl start jako v první jízdě, dokázal jsem zajíždět rychlé časy a také teď se mně dařilo postupovat polem. 
Stejně jako spousta jiných lidí jsem se neobešel bez projetí šikany rovně, ale vždycky jsem se opět probojoval zpět do skupiny o 5. místo. Už jsem byl těsně za Biaggim, Muggeridgem, Fabriziem a Xausem, jenže při nájezdu do druhé šikany se přede mnou začali strkat a zpomalili tolik, že jsem nemel na výběr,. A tak abych někoho netrefil a musel jsem je objet rovně po levé straně. Bohužel to vyšlo tak, že mne Biaggi trefil do zadního kola, prorazil mi zadní gumu a o zatáčku dále jsem skončil na zemi. 
I když jsem přišel o hodně bodů, jel jsem vepředu a to je pozitivní do dalších závodů. Biaggimu jsem se omluvil. I když jsem neměl jinou možnost kam jet, kolize byla rozhodně moje chyba, a to mně mrzí.“

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist