WSBK Misano - Závod Tissot Superpole vyhrál Rinaldi, odpolední klání SBK ovládl Razgatlioglu

Kapitoly článku

MS Supersport – Závod (2) - 18 kol

Do druhého závodu víkendu se do první řady postavili Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha), Luca Bernardi (CM Racing) a Manuel Gonzalez (Yamaha ParkinGo Team). Druhá řada patřila Julesovi Cluzelovi (GMT94 Yamaha), Hannesi Sommerovi (Kallio Racing) a Stevenovi Odendaalovi (Evan Bros. WorldSSP Yamaha Team), třetí pak Philippu Öttlovi (Kawasaki Puccetti Racing), Randy Krummenacherovi (EAB Racing Team) a Canu Öncüovi (Kawasaki Puccetti Racing).

Do závodu supersportů výborně odstartoval Jules Cluzel, který okamžitě zaujal první pozici. Za něj se zařadil Dominique Aegerter, třetí místo patřilo Lucovi Bernardovi a čtvrté Stevenu Odendaalovi, jenž o svou pozici bojoval s Gonzalezem. Na nájezdu na rovinku došlo k nepříjemnému závodu tří jezdců – Niki Tuulimu, Roberto Mercandelli a Federicu Fulignimu, pro které tak klání skončilo.

Ve třetím kole už vedl Steven Odendaal, jenž si okamžitě na soupeře Cluzela najel pět desetin náskoku. Francouz se pak musel obávat i druhého místa, když na něj útočil Dominique Aegerter. O čtvrtou příčku pak bojovali Manuel GonzalesLucou Bernardim, šestý jezdil Can Öncü. Závod skončil pro Mariu Herreru, která nedokončila ani sobotní klání. Krátce poté šel k zemi i Can Öncü, načež traťoví komisaři vyvěsili červenou vlajku a závod stopli. Učinili tak kvůli vytečené tekutině ve čtvrté zatáčce po pádu Herrery, kterou z trati odvezla sanitka.

Závod byl restartován na 12 kol, grid byl postavený podle posledního sektoru, ve kterém byli jezdci změření. Na první místo se zařadil Steven Odendaal, následovaný byl Cluzelem, Gonzalezem a Aegerterem. Páté místo patřilo Marcu Alcobovi a šesté Lucovi Bernardimu.

Aegerter ve druhém kole obnoveného závodu chyboval a propadl se až na páté místo. V kačírku skončil Vertti Takala, Bernardimu pak bylo změřeno nejrychlejší kolo závodu.

Steven Odendaal jel na prvním místě, kvůli překročení limitů trati však dostal long lap penalty. Během závodu si toho však nevšiml, a tak mu ředitelství v závěru udělilo plus tři vteřiny a propadl se na pátou pozici. Na první místo se tak posunul Dominique Aegerter, druhé místo patří Lucovi Bernardimu a třetí Julesovi Cluzelovi.

Supersport World Championship – Závod (2)
31°C, dráha suchá, 47°C, vlhkost: 43 %

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 0 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
fomax přispěl -1.5 Kč
KARING přispěl -1.5 Kč
Zdenek54 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist