WSBK Magny-Cours – Sobotní závod ovládl Jonathan Rea. Hanika spadl

Šampionát superbiků míří do finále. Ještě před poslední zastávkou ve španělském Estorilu jezdce čeká štace v Magny-Cours, kde v sobotu odjeli své první závody. V Superbicích si nejlépe vedl Jonathan Rea, který projel cílem s náskokem více než tří vteřin. Druhý skončil Loris Baz a třetí Alex Lowes. Češi měli své zástupce kromě SSP300 také v SSP. Karel Hanika si dojel pro skvělý kvalifikační výsledek a do závodu odstartoval ze sedmého místa. Do cíle však dojet kvůli pádu nestačil.

Kapitoly článku

MS Superbike - 3. volný trénink

V Magny-Cours opět prší. Během tréninku SBK se teplota vzduchu pohybovala na 10°C, trati pak 6°C. Nejrychlejším jezdcem byl Loris Baz (Ten Kate Racing Yamaha), který nastavil čas 1'48.707 sekundy. Druhý Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) na něj ztrácel bezmála půl vteřiny a třetí Garrett Gerloff (GRT Yamaha World SBK Junior Team), který ovládl páteční tréninky, byl pomalejší o 0,741 sekundy. Čtvrtá příčka patřila Leonu Haslamovi (Team HRC) a pátá Chazu Daviesovi (ARUBA.IT Racing – Ducati).

Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team World SBK) nedokázal nastavit ani jedno rychlé kolo. V závěru tréninku upadl v sedmé zatáčce.

Superbike World Championship – 3. volný trénink
10°C, dráha mokrá, 6°C, vlhkost: 70 %

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Zdenek54 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist