WSBK – Letem světem SBK

Do opravdového vyvrcholení sezóny WSBK ještě pár dní chybí, nicméně v zákulisí se stále něco děje.

Regis je zpátky
Silným momentem závodů v Magny Cours byl návrat Regise Laconiho do sedla motorky. Před domácím publikem si musel připadat jako Stouni v Riu. Takhle se vítá opravdová hvězda!
Za řídítka modro-bílé Ducati DFX Corse 1098R se posadil znovu po pěti měsících od své hororové havárky na Kyalami. Řízek plešoun a vicemistr z roku 2004 poděkoval všem za tuhle příležitost a řekl, že se už nemůže dočkat dalších jízd. Ještě sice budou probíhat lékařské kontroly, ale s Regisem už se počítá na posezónní testy do Portimaa. Dobře tak! Regis a jeho neučesaný a agresivní styl mě tuhle sezónu chyběl. Měl ji celkem dobře rozjetou, v úvodních pěti závodních víkendech vždycky bodoval a stále je se 77 bodíky na 15 místě celkově.
 Tak ať všechno dobře dopadne!



Jeho Magny-ficence Haga po Francii
„Umístění tady bylo pro nás důležité hlavně po tom co se stalo na Nurburgringu (tam Haga po kontaktu s Reou spadl a nebodoval). Pořádně jsem nespal a stále jsem musel myslet na svoji pozici v šampionátu.
Proto jsem happy za druhé a první místo….
Teď jedeme do Portimaa a tam budeme potřebovat co nejvyšší rychlost. Myslím si že  ještě najdeme nějakého koníka z Boloně navíc a já sám budu jíst víc fettuccini.“

Spies zklamaný, přesto po americku stále velmi sebevědomý
Ben Spies který vyhrál první jízdu ve Francii měl v té druhé problémy s pneumatikou a musel se spokojit se čtvrtým místem a se ztrátou deseti bodů na Hagu. 
Do Portimaa tak jede s jasným cílem – dvakrát vyhrát. „Udělal jsem chybu v posledním kole a Nori se dostal na chvíli přede mně, naštěstí jsem ho ještě vnějškem předjel zpátky. Do druhého závodu jsme zvolili zadní gumu která nebyla ani lepší ano horší než předtím, zato výběr předku se nepovedl. 
Na druhou stranu, i kdybych vyhrál, i tak bych jel do Portugalska se stejným cílem.“

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist