WSBK Katar - vlak vyjíždí …

Topič přikládá, tlak páry stoupá a nebude to trvat dlouho, a vlak, co se jmenuje HANNspree Superbike World Championship, vyjede na svoji každoroční štreku. Skoro všichni už jsou na peróně, ale protože do odjezdu ještě pár hodin zbývá, vedou řeči, předvádějí válečné barvy a řinčí se zbraněmi.

Ducati Xerox

Troy Bayllis, poté co se zranil na Phillip Islandu, je fit a ve velké formě. Během posledních testů dosáhl nejlepšího času a tak nemá důvod nebýt dobře naladěn: „Myslím že jsem dobře udělal, že jsem tady zůstal od posledních testů. Trochu jsem cvičil, jezdil na kole a jsem připravený na sezónu. Ráno byla tiskovka ale teď už se cítím opět v „race“ režimu. Jen doufám že vítr se během příštích dnů uklidní.

 


Michel FabrizioŠampionát začíná zítra, já jsem nachystaný vytáhnou motorku na trať. Uvidíme jak na tom budeme, ale myslím že máme dobrou výchozí pozici.“

 

Yamaha Racing

„Tovární“ piloti Yamahy, Noriuki Haga a Troy Corser, během zimní přestávky dvakrát na Losailu testovali. Nejen tady, ale i na Phillip Islandu ukázali že jsou dobře připravení. Najezdili hodně zkušebních kilometrů, odzkoušeli mnoho nových věcí a ukázali že eR jedničky v letošní specifikaci budou mířit hodně vysoko.
Pro první letošní závodní víkend není úplně optimální předpověď počasí. Má foukat silný vítr, to je nepříjemné samo o sobě, ale tady v Kataru to znamená že téměř jistě bude na trati písek. Proto si Yamaha cení všech nasbíraných dat a zkušeností z tohoto okruhu. Testů se zúčastnil i Shinichi Nakatomi, pilot soukromé YZF-R1 ´08.


Troy Corser
Během zimy jsme zkoušeli pár nových věcí, hlavně systém variabilní délky sání, a výsledky byly hodně pozitivní. Jen doufám že bude dobré počasí, protože podmínky tady dovedou být velmi tvrdé pokud hodně fouká. Ale už abych startoval.

 

 


Noriuki Haga
Uvidíme jaké bude počasí a podle toho začneme s přípravou a nastavením motorky. Co se mně týká. jsem připravený na závod i na celou sezónu.“
V týmu Yamaha Motor Italia je optimistická nálada hlavně proto, že během testů se neobjevily žádné zásadní problémy a všechno šlo dobře. Proto všichni věří že se Troy a Nori poperou o pódium.


Shinichi Nakatomi
je podobně pozitivně naladěn, protože i jemu a jeho týmu se během testování dařilo.
V tuto dobu se cítím lépe než před minulou sezónou, testy šly velmi dobře a ještě lepší by to mohlo být po Phillip Islandu, kdy dostaneme nové díly pro náš motor.
S podobným prohlášením se nechali slyšet i Broc Parkes a Fabien Foret, jezdci Yamaha World Supersport Team.
Také oni úspěšně testovali a podařilo se jim nalézt dobré nastavení jejich motocyklů YZF-R6.

Sterilgarda Go Eleven

Muži v černém, Ruben Xaus a Max Biaggi, odvedli během testů dobrou práci a celý tým věří že mohou bojovat o hodně dobré umístění. Rubenovi se přede dvěma týdny na této trati povedly vynikající výsledky a protože se cítí jak v týmu, tak na motorce báječně, je připraven získat co nejvíce bodů. Max Biaggi: „Mým cílem vždy bylo vítězství. Nikdy jsem nešetřil síly a stále budu tvrdě pracovat. Pro sebe i pro ty kteří mě podporují. Čekají nás velké bitvy ale mám skvělé podmínky a tak si věřím.“


Paul Bird Motorsport

V tomto novém týmu bude za řídítky nové Hondy sedět pan Gregorio Lavilla, šampion BSB 2005 „Je to výzva a jsem rád, že jsem zpět v seriálu WSBK. Naše cesta nebude jednoduchá. Čekají nás nové okruhy, nové pneumatiky a po třech letech na V-twinech také nové čtyřválce. Jsem realista ale na druhou stranu, v testech jsme si nevedli špatně. Takže pódium je výzva.“

Alstare Suzuki

Po deseti letech spolupráce s Corona Extra bylo pro tým naprosto zásadní najít nového sponzora. Vše se podařilo a tak tým vstupuje do nové sezóny v nových barvách a s trojicí pilotů.


Yukio Kagayama
Rychle zapomenout na minulou sezónu a na tu spoustu pádů. Testy šly dobře a tak uvidíme jak to půjde. Letos to bude hodně tvrdé ale už se těším na to jak si to užiju.


Fonsi Nieto
„Chvíli mě trvalo než jsem si zvykl na Alstare Suzuki GSX-R ale teď už je to v pořádku. I když testy nejsou závody. Je to veliká výzva, série je silnější než dříve, nové motorky i noví jezdci. “


Max Neukirchner
Už loni jsem pro Alstare jel ale to bylo spíš o učení. V týmu je mě dobře a s mechaniky si rozumíme a já jsem odhodlaný dát tomu všechno takže doufám v dobré výsledky.“

 

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist