WSBK Katar - první runda

Taky je vám z toho tak nějak líp po těle? Většina z vás si asi užívala novinky na oficiálním webu WSBK v podobě přímého přenosu. Pro ty, kteří se k internetu nedostali tady je krátké shrnutí. Začněme třeba nějak odzadu.

Noriuki Haga 14. – Dobře odstartoval a vypadalo to, že bude bojovat o pódium. Bohužel někdy okolo sedmého kola udělal malou chybku, došlo ke kontaktu s Maxem a Haga situaci neustál, z mého pohledu kvůli další vlastní chybě. Asi se trochu rozčílil, pustil řidítko, zahrozil a – a pak následoval highsider, motorka ho vykopla a Nori opět skončil v break-dancové pozici hlavou dolů. Tohle zažil už při tréninku a podle jeho slov ho to stálo půl centimetru výšky. Tahle druhá pecka byly minimálně za cenťák.

 

 


Kuba Smrž 10. – První závod sezóny a dojel si do TOP TEN. Povedl se mu už warm-up :

1. Troy Bayliss (Ducati) 1'58.280
2. Max Neukirchner (Suzuki) 1'59.101
3. Troy Corser (Yamaha) 1'59.373
4. Jakub Smrz (Ducati) 1'59.826

Bojoval a šel dopředu, v jednu chvíli na 15. místě, o pár kol později desátý. DOBRÝ !!!


Neukirchner 5. – Pro mě určitě největší překvapení. Drápky vystrčil už v superpoli, ale závod je přeci jenom o něčem jiném. Jenže Max se ničeho nebál a šel do toho. Dlouho vedl, bylo na něm vidět že se snaží nemyslet na tu bandu vlků za sebou. Jel si svoji velmi dobrou a rychlou stopu, a dokud vedl nechyboval. Páté místo v jeho případě super úspěch.

Xaus 4. – Jezdec, který by měl být letos hodně vidět. První pětka je pro něj to správné místo.

 

 


Corser 3. – Pan Superpole musí být spokojený. Zajel dobře, aniž to tuší, několikrát jen tak tak unikl sestřelení od Bayllise.

Biaggi 2. – Max po závodě s úsměvem na tváři. V Kataru prostě umí, loni tady zvítězil ve svém prvním závodě v Superbicích a letos to skoro zopakoval. O vítězství přišel v až poslední zatáčce. 

 

 



Bayllistic 1. – Svojí jízdou přiváděl týmového šéfa Davide Tardozziho k šílenství. Takhle divoce gestikulovat jsme ho dlouho neviděli. Troy startoval ze sedmého místa a dopředu jel jako buldozer. Tlačil na pilu co to šlo a třísky lítaly. Několikrát chyboval, sem tam opustil trať a proběhl se po umělé trávě ale všechno ustál a v poslední zatáčce to tam do té doby vedoucímu Biaggimu vsunul. A ještě se za ním otočil jestli je všechno OK. Chtěl za všech nejvíc a proto vyhrál. 

 



Prostě - byl to dobrý race.

A tady je odkaz na přímý přenos druhého dnešního závodu, nejen pro posluchače radia Beat. Začíná v 13:30.


1. Troy Bayliss (Ducati)
2. Max Biaggi (Ducati) +0.396
3. Troy Corser (Yamaha) +1.878
4. Ruben Xaus (Ducati) +4.487
5. Max Neukirchner (Suzuki) +7.505
6. Carlos Checa (Honda) +9.639
7. Fonsi Nieto (Suzuki) +9.725
8. Yukio Kagayama (Suzuki) +19.537
9. Michel Fabrizio (Ducati) +23.156
10. Jakub Smrz (Ducati) +24.429
11. Roberto Rolfo (Honda) +27.595
12. Kenan Sofuoglu (Honda) +27.979
13. Gregorio Lavilla (Honda) +28.237
14. Noriyuki Haga (Yamaha) +30.205
15. Regis Laconi (Kawasaki) +31.882

Před pár minutami skončil závod třídy Supersport. Na výborném pátém místě dojel francouzský pilot hradeckého týmu K+L Intermoto Czech Matt Lagrive. Takže gratulujeme.

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist